Få et energitjek fra Modstrøm
Vi kan hjælpe dig med at spare på energien. Vi tilbyder rådgivning inden for både vand, varme og el. Og vores energivejledere er altid klar til at give dig overblik over potentielle besparelser og grønne muligheder. Mange virksomheder kan spare helt op til 50% på deres energiforbrug ved at ændre vaner og energioptimere.
Når man som virksomhedsejer skal tegne en strømaftale er mulighederne mange, men to produkter går igen: Faste priser og variable priser. Hos Modstrøm følger vi markedets priser. Dette har vist sig at være det mest fordelagtige de sidste mange år. Spotprisen på el svinger hver time, og den bestemmes af udbud og efterspørgsel. Derfor er priserne på strømmen lavest i nattetimer, i weekenden og om sommeren. Disse timer kan du udnytte, og du har derfor indflydelse på din elpris. I nattetimerne er strømmen også mere miljøvenlig, da kraftværkerne producerer mindre på dette tidspunkt, så strømmen i højere grad kommer fra vedvarende energikilder.
Hvad enten du er indehaver af et kontorfællesskab, en restaurant, en grisefarm eller en bar, er der meget at vinde ved at skift til LED-belysning. LED-pærer holder nemlig helt op til 25 år, inden de skal udskiftes. Din virksomhed kan afhængigt af strømforbruget altså spare flere tusinde kroner på elregningen ved blot at lave en udskiftning til LED.
Foruden at være en holdbar løsning er LED belysning også en effektiv løsning. LED lys er 15-25 gange mere effektiv end en traditionel glødepære. Samtidig går du ikke på kompromis med selve lyset, da LED-pærer har et kraftfuldt lys. Samtidig tænder alt LED-belysning omgående, og har ingen opstartstid ligesom på sparepærer. Du kan ligeledes selv vælge om lyset skal være varmt eller koldt, så det passer til stilen i din virksomhed.
LED belysning indeholder ikke kviksølv, som andre sparepærer gør. Ifølge Miljøstyrelsen vil en fuldstændig overgang fra sparepærer til LED-pærer årligt spare samfundet for ca. 18 kg kviksølv, ca. 17.000 tons Co2 og elektricitet for 115 millioner kroner. Derfor er det vores mission hos Modstrøm at hjælpe vores privat og erhvervskunder med at tage et kig på belysningen.
Se mere om LED-belysning her.
Rigtig mange virksomheder bruger strøm, når de holder lukket. Strøm de altså slet ikke har brug for. Det kan i flere tilfælde være et overforbrug på helt op til 35-50%. Standby strøm er både dårligt for miljøet og for jeres virksomheds bundlinje. Derfor bør I komme det til livs hurtigst muligt.
Sluk for apparaterne, når I ikke bruger dem. Strøm vi ikke bruger, defineres som stand-by strøm, og er en af de store strømslugere. Det kan fx være lyset, projektorer, computerskærme og stationære computere. Det kan være svært at huske at slukke for de forskellige apparater, når de ikke er i brug, men her kan intelligente termostater, lysfølere og elspareskinner måske være løsningen. Et andet alternativ kunne være at montere en sluk-alt knap, så I kan slukke alle installationer tilsluttet denne funktion med et enkelt klik.
Sommetider kan det være svært at lokalisere præcis, hvad der er årsag til standby strømmen. Datalogning er her et let redskab, som kan give jer overblikket over hvor I bruger unødig strøm efter lukketid, eller hvis en af jeres butikkers strømforbrug adskiller sig fra de øvrige butikker.
I kan læse mere om datalogning her.
Overvej om I kan bruge mindre benzin i hverdagen. Mange vælger at tage bilen på arbejde, hvilket er en stor Co2 synder. Hvis man ikke har muligheder såsom at cykle eller ty til offentlig transport, kan det være en løsning at være flere i samme bil. Lav en ordning med dine medarbejdere eller kollegaer, så I ikke udleder unødvendig Co2.
Har du nogensinde taget et kig på, hvilke termostater I har i jeres virksomhed?
Intelligente termostater kan nedjustere varmeforbruget med op til 23%. På den måde er de en effektiv, enkel og overskuelig måde at spare penge og skåne miljøet.
Med de nye Danfoss ECO Termostater foregår al programmering via en app, som skal downloades til telefonen. Programmeringen sker altså via app'en og en bluetooth-funktion. Man kan eksempelvis sørge for, at temperaturen er præcis, som man ønsker den, når man møder ind om morgenen. Samtidig kan de samtidig indstilles til at skrue ned efter lukketid. Når der åbnes vinduer, skruer termostaterne ligeledes selv ned. Disse intelligente termostater hjælper altså med at spare på varmen, uden I behøver at ændre vaner i virksomheden.
Klik her, hvis du vil høre mere om, hvordan du får mest muligt ud af termostaterne.
Vand er ofte et overset område, når det kommer til grønne besparelser i virksomheder. Et vandsparefilter sparer dig for 6-8 liter vand pr. minut, hvilket er en besparelse på ca. 30-50% af vandforbruget. De skal blot sættes på tuden på din vandhane, som skal måle 22-24 mm for at passe. Det er endnu en billig og nem løsning.
Mange virksomheder har en frokostordning, hvor der desværre ender med at blive smidt en del mad ud. I skal altså undersøge om det kan betale sig at “bruge mindre mad”. Få evt. frokost leveret i portioner, eller giv medarbejdere lov til at tage rester fra frokosten med hjem. Således undgår I unødvendig madspild.
Mange af os kender affaldssorteringen fra vores private hjem, men det bliver oftest overset på arbejdspladsen. Affaldssortering kan gøre stor forskel på Co2-udledningen. Derfor er det vigtigt vi også gør det på kontoret, restauranten, på gården og i alle andre typer virksomheder.
Sørg for at servere grønnere mad i kantinen. Ud med oksekød og lammekød som har en høj Co2-udledning - ind med grøntsager og det lyse kød, som har det laveste klimaaftryk.
Papir står for hele 14% af den globale træfældning. Send og opbevar jeres dokumenter og filer digitalt. Og skal I bruge papir, så sørg for at printe på begge sider, når det er muligt.