Modstrøm indstillet til europæisk pris

Modstrøm er som det eneste selskab i Norden nomineret til prisen som årets energiselskab i Europa. Det er den europæiske "Smart Metering Awards 2012", der står bag indstillingen og som desuden har indstillet Modstrøm til to yderligere priser for at være innovative i forbindelse med brug af el-aflæsere og udvikling af nye produkter og ydelser.

Eneste i verden
Baggrunden for indstillingerne er blandt andet, at Modstrøm er det første el-selskab i verden, der tilbyder sine kunder gratis strøm om natten. En anden grund er udviklingen af el-aflæsere, der aflæser strømforbruget time for time. El-aflæseren giver både praktisk mulighed for og et økonomisk incitament til at flytte en del af sit el-forbrug til om natten, hvor der er mere grøn energi i el-nettet, der ikke bliver brugt.

Anerkendelse
"Det er udtryk for en international anerkendelse af, hvad vi som el-selskab prøver at gøre i Danmark. Det er en opbakning til vores grundfilosofi, at det skal kunne betale sig at være klimabevidst," siger administrerende direktør i Modstrøm Anders Millgaard.

Han understreger, at Modstrøms kunder har modbevist tidligere undersøgelser, der siger, at kun fem procent af forbrugerne er interesserede i at investere i el-aflæsere.

Rette muligheder
"Omkring 15 procent af vores private kunder har købt en el-aflæser. Mange vil med andre ord gerne investere i klimaforbedringer, hvis de bliver tilbudt de rette muligheder," siger Anders Milgaard.

Modstrøm er indstillet i konkurrence med 11 andre europæiske energi-selskaber - blandt andet British Gas. Afgørelsen træffes den 26. januar, hvor priserne bliver uddelt i London.

2011