Samme prisloft i 2012

De seneste par år har været meget turbulente for el-markedet. Den økonomiske krise, to kolde vintre i træk, uro i Mellemøsten, som påvirker oliepriserne samt en naturkatastrofe i Japan, der har ført til en beslutning om at droppe atomkraft i Tyskland. Det har alt sammen været med til at give historisk høje indkøbspriser for el-handlerne i Danmark.

Højst 55 øre
I løbet af de seneste 12 måneder har prisen på spot-markedet - den pris, Modstrøm og andre el-selskaber betaler - flere gange været over 10 kroner per kilowatt-time. Den højeste pris har været helt oppe på 16 kroner for en kilowatt-time.
"Det er ikke noget vores kunder har mærket, fordi vi har et prisloft, så de aldrig kommer til at betale mere end 55 øre eksklusiv moms for en kilowatt-time," siger kundechef Henrik Andersen.

Fastholder prisloft
Han er glad for, at det med en enkelt justering er lykkedes at holde fast i garantien. "Vi har fået en prissikringsaftale - en forsikring af el-prisen - på plads, så vi kan holde prisloftet på 55 øre per kilowatt-time helt frem til 2013," siger Henrik Andersen. Forskellen er, at hvor prisloftet nu bliver givet for hver enkelt time, bliver den fra 1. januar 2012 regnet ud som et gennemsnit over en måned.

Vigtigt princip
"Det har været forudsætningen for forsikringen. Alternativet ville være, at vi fra årsskiftet ville have været nødt til at ændre markant på prisloftet, da den såkaldte forsyningspligtpris fra 2010 til 2011 steg med 17 %."
Henrik Andersen understreger, at de 55 øre er den absolut højeste pris, kunderne risikerer at skulle betale. Meget ofte vil prisen være lavere.
"Når prisen på spot-markedet er lav, bliver vi selvfølgelig ved med at sælge strømmen billigt til kunderne. Det er et vigtigt princip for os," siger Henrik Andersen, "og derfor glæder vi os over, at vi med det nye afregningsprincip sænker minimumsprisen fra de nuværende 20 øre helt ned til 0 øre".