Glad vinder: El-aflæseren har givet mig store besparelser

Jan Tøstesen har smidt husholdningsmaskiner ud og flyttet familiens tøjvask til om natten. Takket være el-aflæseren har han fået helt styr på el-forbruget  - og nu har han så også vundet gratis strøm i et år.

2013

Det er en ret sindig nordjyde, der får at vide, at han har vundet et års gratis strøm. Blandt flere end 3.500 deltagere i den nylige tilfredshedsundersøgelse er Jan Tøstesens navn blevet udtrukket. "Det var da dejligt" siger han med den djærve stemmeføring, som kendetegner folk, der bor lige syd for Limfjorden.

Men tag ikke fejl: Her er en ildsjæl, som i årevis har udfordret sit eget strømforbrug. Og en trofast hjælper i den dyst har været el-aflæseren fra Modstrøm.

"Oprindeligt blev jeg kunde, fordi jeg var lidt utilfreds med vores lokale el-selskab. Jeg synes, det er vigtigt at gøre en indsats for klimaet, og derfor har jeg været kunde hos Modstrøm, næsten siden firmaet startede", siger Jan Tøstesen.

Han har valgt produktet Ideel, hvor en el-aflæser time for time fortæller ham, hvor meget strøm, han og familien bruger. Det har hjulpet ham til at reducere forbruget betragteligt, og Jan Tøstesen glæder sig på både egne og klimaets vegne.

Tæt på naturen

Nordjyden er født og opvokset i Skagen og har altid haft et tæt forhold til naturen. Han er uddannet lærer og arbejder i dag i en friskole med tilknyttet naturbørnehave i Himmerland. I børnehaven foregår alle aktiviteter udendørs. Kun vedvarende regn og stærk kulde kan få børn og voksne til at søge inden døre.

I børnehaven og skolen er der rige muligheder for at fortælle børnene om sammenhængen mellem, den skov, de tilbringer dagen i, og det større globale kredsløb, som de også er en el af.

Jan Tøstesen medvirker meget gerne til at skabe større opmærksomhed om klimaet. Og som el-kunde hører han også til de aktive:

"Jeg bruger Modstrøms hjemmeside meget og aflæser flittigt strømforbruget på "Min Side". El-aflæseren har været et effektivt redskab og hjulpet mig med at finde ud af, hvad det især er, der sluger strøm. Jeg er sikker på, at den har været afgørende for, at vi i familien faktisk har reduceret vores strømforbrug med 1000 kilowatt-timer om året. Det skyldes altså ikke kun, at børnene er flyttet hjemmefra".

I kampen for at mindske strømforbruget har Jan Tøstesen afskaffet flere husholdningsmaskiner. En tørretumbler behøver han slet ikke, for som han siger:

"På nogle områder har vi det jo nok lidt lettere end andre. Vi bor på et nedlagt husmandssted, og vi har gode tørremuligheder i nogle af de gamle bygninger".

Har du også nedbragt dit strømforbrug? Del dine tips på Modstrøms Facebook-side.