Europæisk Melodi Grand Prix tager den grønne vej

Grand Prix feberen er igen over Danmark i denne uge, hvor Eurovision, også kendt som det europæiske Melodi Grand Prix, afholdes i København, men fordi Grand Prix er en stor international musikbegivenhed med deltagere fra hele Europa betyder det ikke, at miljøhensyn er sat til side. København og Sharing Copenhagen har været meget bevidste om, at dette ikke skulle være tilfældet, specielt siden København er blevet udråbt til Europas miljøhovedstad i 2014 og meget gerne vil præsenterer, hvordan miljøhensyn og bæredygtighed kan gå hånd i hånd med kommercielle interesser.

Dette har betydet, at København vil byde Melodi Grand Prix fans på en miljørigtige Melodi Grand Prix oplevelse, der samtidig skal kendetegne Danmark. Rent vand fra hanen er et privilegie hvilket ikke alle som gæster under Melodi Grand Prix kender til og derfor er der langs Fan-milen som går mellem Rådhudspladsen og Nyhavn opstillet boder med postevand som gratis kan afbenyttes. Kildevand er nemlig 900 gange så forurenende som postevand på grund af transport, hvilket yderligere har resulteret i, at selve showene i B & W hallerne også serverer gratis postevand i Aqua Bar.

Herudover har København valgt at investere i nye bycykler med GPS og turistinformation og det nye grønne byrum, hvor man kan hvile sig fra Grand Prix feberen med hjemmelavet pesto og plantning af krydderurter eller deltage i en konkurrence om affaldssortering. Hele vejen langs Fan-milen kan man også nyde de 9 opstillede økologiske gourmetboder som byder på mange variationer af streetfood blandt andet Cofoco sammen med AIDS-Fondet, DØP og Timm Vladimirs Køkken. Hvis du endnu ikke har oplevet Københavns grønne Melodi Grandprix kan det nås indtil d. 10 maj, hvor det hele slutter med finalen på Refshaleøen.

Vil du vide mere om de forskellige tiltag, kan du klikke her