Modstrøm sparer ridecenter for kæmpe lysregning

Nyvangs ridehal og stalde plejede at være store strømslugere. Indtil Modstrøms energivejleder kom forbi og fik energioptimeret stedet og skabt nye vaner.

10. oktober 2016

”Jeg vidste jo godt, at vi skulle spare på strømmen. Men det kan godt være uoverskueligt selv at finde ud af præcist hvordan, det hele gøres mere energirigtigt. Derfor var det rart, at en fra Modstrøm kom ud til os,” siger Lisbeth Petersen, medejer af Nyvang ridecenter, gårdbutik, anlægs- og pilegartneri.  

Modstrøm stod for det hele

Nyvang indgik en energiaftale med Modstrøm for tre år siden efter at have haft besøg af en energivejleder, som gennemgik Nyvang fra ende til anden og vurderede hvilke energiinvesteringer, der kunne betale sig. Lisbeth Petersen forklarer: ”Modstrøm gennemgik hele menageriet.  Vi har rigtig mange arrangementer i ridehal og stalde, hvor vi bruger utrolig meget lys, og derfor har vi et utal af lamper over det hele. Energivejlederen gik grundigt til værks og tjekkede, hvor vi kunne spare".  

Fik skabt nye vaner

På sigt regner Lisbeth Petersen med at spare rigtig meget og fortæller, at det på alle måder kun har været en god forretning for Nyvang. Både fordi de er skiftet til LED pærer, men også fordi Modstrøm har gjort alle derude meget bevidste om, at lyset ikke skal være tændt unødvendigt. ”Der kommer rigtig mange mennesker i staldene hver dag, og der bliver talt med store bogstaver, hvis nogen skulle glemme at slukke lyset,” afslutter Lisbeth Petersen smilende.

Modstrøm hjælper rideklubber godt i gang

Dansk Ride Forbund har netop indgået en samarbejdsaftale med Modstrøm for at få sparet på energiforbruget i flere af landets ridestalde. Læs mere om partnerskabet mellem Modstrøm og Dansk Ride Forbund