Isolerings priser: Hulmursisolering, loft, etageadskillelse og mere

Isolerings priser

Det der bestemmer isolerings priser er, om projektet udføres privat eller af en professionel isolatør. Nogle former for isolering er relativt simple selv at gå til, mens andre såsom hulmursisolering, skal udføres af en certificeret isolatør. 

 

På siden her kan du se priserne for de forskellige isoleringsmetoder. Prisen for selv at isolere, samt prisen for at få en isolatør til det. 

 

Er du allerede nu sikker på, at du ikke selv kommer til at foretage isoleringen, er der et par råd du bør følge ifm. valg af håndværker. 

 • Undgå at have for meget fokus på pris. Ofte hænger pris og kvalitet sammen, og for at breake even med din isoleringsinvestering hurtigst muligt, bør du investere i godt håndværk fra start.
 • Vælg en isolatør, der bruger klimavenligt isoleringsmateriale.  
 • Inden du vælger isolatør, er det en god idé at undersøge, hvilke oplevelser andre har haft med pågældende isolatør. Det kan du gøre via Trustpilot

                                                     

                       Få et uforpligtende tilbud på isolering, og et gratis besøg af en af vores energivejledere 

Bliv kontaktet og få et godt tilbud

 

Hvad koster hulmursisolering?

Hulmursisolering er en af de isoleringstyper, der hurtigst tjener sig selv hjem igen. Det skyldes, at en dårligt isoleret ydre og indre mur lader meget varme slippe ud, hvorfor en solid hulmursisolering kan mærkes tydeligt på varmeregningen. 

Er dit hus fra før 80’erne, er der stor sandsynlighed for, at hulmuren ikke er isoleret. Det vil sige, at der dagligt udledes meget varme gennem muren, som gør at dit energiforbrug er højere end nødvendigt.

Der er altså mange fordele ved hulmursisolering og det er snarere et spørgsmål om, hvornår end hvorfor. Du får alligevel lige alle argumenterne ridset op sort på hvidt her:

 • Der er en signifikant energibesparelse ved hulmursisolering
 • Faldet i energiforbrug vil resultere i en billigere varmeregning, og altså tjene hulmursisoleringen ind relativt hurtigt
 • Er din bolig et ældre hus er hulmursisoleringen, hvis altså denne findes, sikkert slidt op og ikke længere besparende. Det er en essentiel del af vedligeholdelsen af et ældre hus, at isoleringen bliver fornyet. Dette vil også hæve boligens værdi når den skal sælges
 • Før i tiden var det populært at bruge potentielt sundhedsskadelige materialer til hulmursisolering. Det er en god idé at få undersøgt om dette er tilfældet for ens egen bolig og få det skiftet

Denne type isolering kan ikke foretages selv, og isolering prisen vil afhænge af den isolatør du vælger. Det er altid en god idé at indhente flere tilbud.

Hulmursisolerings pris

 Prisen ligger ca. mellem 120 - 200 kr. pr. m2 inklusiv moms. 

Hos Modstrøm håndterer vi både vejledning, håndtering og montering af hulmursisolering.

Vores dedikerede energivejledere er eksperter i, hvilken isolering, der er den bedste investering for dig og din bolig, og giver det hurtigste afkast i form af en lavere varmeregning. 

Du kan få et gratis besøg af en energivejleder på din matrikel, som efterser din bolig og sender et uforpligtende tilbud med tilbagebetalingstid og estimeret besparelse. 

Hvad koster isolering af loft?

Som med hulmursisolering er isolering af loft en vigtig investering at foretage og gerne så tidligt som muligt. Jo tidligere du laver investeringen, jo hurtigere og større afkast vil der være i takt med, at varmeregningen vil falde signifikant. 

Da varmen stiger opad forsvinder der altså meget varme ud gennem loftet. Der er derfor store besparelser at hente ved at få isoleret loft. Ligesom med hulmursisolering er der mange fordele ved loftisolering:

 • Der er en signifikant energibesparelse ved isolering af loft
 • Faldet i energiforbrug vil resultere i en billigere varmeregning, og altså tjene investeringen i isolering af loft ind relativt hurtigt
 • Er der tidligere blevet loftisoleret i boligen, kan denne, afhængig af standen, genbruges til efterisolering

Der er 2 isoleringsmetoder, der kan benyttes ved isolering af loft, hvoraf den ene kan gøres selv og den anden skal udføres af en certificeret isolatør: 

 1. Isoleringsgranulat - papirisolering, der er granuleret til små stykker. Materialets lille størrelse gør, at det kan komme ind i alle små revner og sprækker. 

Materialet blæses ind i loftet og dette varetages af et professionelt isoleringsfirma. Dette er altså ikke noget man kan gøre selv.

 1. Isoleringsplader -  dette er relativt nemt og simpelt at montere selv. Isoleringsplader kan være lavet af flere forskellige materialer. Det materiale, som du bør bruge, afhænger af dampspærrens stand. Se en guide her.

Isolering af loft pris - Gør det selv 

Isolerings priser afhænger naturligvis af størrelsen på det loftsområde, der skal isoleres. Start med at tjekke om der i forvejen er isoleringsplader på loftet, som er i fin stand. Er dette tilfældet kan du efterisolere ovenpå de gamle isoleringsplader. Du kan derfor nøjes med at indkøbe mindre isoleringsmateriale.

Loftsisolering skal være ca. 300 MM tykt og det svarer omtrent til et lag af 2-3 isoleringsplader. Der går ca. 1,2 pakke isoleringsplader pr. m2. Prisen kan derfor udregnes således:

Pris = (antal m2 * (1,2 * pris for pakke) ( * 2 (i tilfælde, hvor der IKKE findes et eksisterende lag, der kan bygges ovenpå))

Ud fra markedets gennemsnitspris er det i konkrete tal ca:

 • Areal på 100 m2 med ingen brugbar isolering, og behov for ny dampspærre, koster ca. 17.000 kr.
 • Areal på 100 m2 med et 100 MM brugbart lag, koster ca. 10.000 kr.

Isolering af loft pris - Isolatør 

Om det skal være isoleringsgranulat af papiruld, glasuld eller stenuld afgør prisen. Standen af loftet spiller også en vigtig rolle, da det kan være, der skal laves materialestop eller monteres en gangbro. 

Et lag af 200 MM isoleringsgranulat ligger mellem 90 - 120 kr. pr. m2 - afhængigt af materialevalg. 

Skal der ekstra ydelser til som en gangbro, kan dette også udføres af en isolatør mod et ekstra beløb. Der er altså penge at spare ved at bygge sådan en selv.

Hos Modstrøm håndterer vi både vejledning, håndtering og montering af isolering af loft.

Vores dedikerede energivejledere er eksperter i, hvilken isolering, der er den bedste investering for dig og din bolig, og giver det hurtigste afkast i form af en lavere varmeregning. 

Du kan få et gratis besøg af en energivejleder på din matrikel, som efterser din bolig og sender et uforpligtende tilbud med tilbagebetalingstid og estimeret besparelse. 

Hvad koster etageadskillelse?

Det primære formål ved etageadskillelse er lydisolering og/eller brandsikring. Det kan også have en varmeisolerende effekt i nogle tilfælde. 

Etageadskillelse kan udføres på flere forskellige måder alt afhængig af, hvordan etagerne i den pågældende bygning er udført. I visse tilfælde vil der allerede være et hulrum mellem loft og gulv, hvori der kan isoleres. I andre tilfælde er den eneste mulighed for at skabe en etageadskillelse ved at lægge et nyt gulv.

Dine handy evner og valg af materiale afgør, om etageadskillelsen skal udføres af en professionel isolatør eller dig selv. 

Etageadskillelse pris

Der er mange faktorer, der påvirker prisen: gulvbelægnings og loftbelægningens egenskaber, lydbroer, etageadskillelsens samlede vægt og mere.

Derfor er det noget nær umuligt at give en konkret pris på denne type isolering. Et sted du kan starte er at finde frem til de isolatører, der tilbyder gratis tjek af situationen og sammenlign de forskellige tilbud du får fra dem. Husk de gode råd inden valg af isolatør - det kan have indflydelse på, hvornår din investering er tjent hjem.

Hos Modstrøm håndterer vi både vejledning, håndtering og montering af etageadskillelse.

Vores dedikerede energivejledere er eksperter i, hvilken isolering, der er den bedste investering for dig og din bolig, og giver det hurtigste afkast i form af en lavere varmeregning. 

Du kan få et gratis besøg af en energivejleder på din matrikel, som efterser din bolig og sender et uforpligtende tilbud med tilbagebetalingstid og estimeret besparelse.