Grøn strøm

Grøn strøm, som også er kendt som vedvarende eller bæredygtig energi, refererer til elektricitet, der genereres ved brug af vedvarende energikilder, der har minimale miljøpåvirkninger. Dette kan eksempelvis være solenergi, vindenergi og biomasse.

Hos Modstrøm kan vi hjælpe dig med at blive grønnere med:

  1. Bliv selvforsynende med solceller på taget
  2. Skift fra gas eller olie til en varmepumpe
  3. Få et energitjek gratis som Modstrøm elkunde
Grønt Energiselskab

Grøn energi i Danmark

Produktion i dag

Vind

1811 MW

Sol

667 MW

Vind og Sol kan lige nu dække 54,9 % af det danske elforbrug

Produktion i går

Vind

48,8 GWh

Sol

16,4 GWh

Vind og Sol kunne i går dække 76,7 % af det danske elforbrug

Kilde: energidataservice.dk

Strømmen i elnettet vil altid være et blandingsprodukt

Mange forbrugere er den seneste tid blevet mere interesserede i grøn elforsyning og i det hele taget i at passe bedre på vores planet, hvilket er rigtig positivt.

Den grønne elforsyning indebærer, at den elektricitet der sendes til forbrugeren, kommer fra energikilder, der har minimal eller ingen negativ virkning på miljøet.

Den grønne elforsyning kan man altså som privat forbruger få fra f.eks. solenergi – vha. solpaneler på sit tag eller carport, eller vindkraft – hvis man installerer en vindmølle på sin matrikel.

Det er ikke alle, der har mulighed for at installere solceller eller en vindmølle og på den måde opnå grøn elforsyning. I stedet kan man som forbruger støtte energiselskaber, der investerer i vedvarende energiprojekter.

I realiteten er der ikke noget, der hedder 100 % grøn strøm – medmindre man er selvforsynende via en vedvarende energikilde.

Strøm er nemlig, uanset hvordan vi vender og drejer det, et blandingsprodukt. Fossile brændstoffer, bioaffald, vand, vind og atomkraft er uadskillelige, når de først er blandet sammen.

Selvom du ikke udelukkende kan få grøn strøm gennem stikkontakten, er der stadig mange muligheder for at gøre din bolig grønnere. Det kan du gøre ved at reducere dit energiforbrug. 

Den eneste sande grønne kWh er nemlig den, vi ikke bruger. Med Modstrøms gratis energitjek kan du få et overblik over, hvor du kan spare på dit energiforbrug til fordel for beløbet på din energiregning og miljøet.

Med en elaftale fra Modstrøm, får du ikke kun billig strøm - du får også ubegrænset energirådgivning fra vores energiteknologer.

Grønt energiselskab

Som nævnt ovenfor er strøm et blandingsprodukt, og man kan derfor ikke få 100 % grøn strøm i stikkontakten, medmindre man investerer i et solcelleanlæg eller en vindmølle.

Heldigvis er der flere veje til at få mere grøn energi i sin bolig, heriblandt energioptimeringsprojekter såsom varmepumper, boligventilation, isolering, belysning og Modstrøms energitjek.

Med solceller på taget kan du spare op til 70 % på din elregning, få grøn strøm i stikkontakterne og skåne miljøet.

Når du investerer i et luft-til-luft eller et luft-til-vand anlæg, bidrager din husstand også direkte til den grønne omstilling i form af reduceret CO2 udledning.

Grøn Strøm

Energitjek af din boligen

Som kunde hos Modstrøm har du mulighed for at få besøg af vores energivejleder, som gennemgår din bolig med afsæt i dine behov og fokusområder – fra ydervæggenes, gulvets og loftets isolering til dine hårde hvidevarer og dit vandforbrug til belysning og opvarmning.

Du vil efter besøget få tilsendt en energirapport med en oversigt over de problematikker, der er identificeret af energivejlederen samt konkrete anbefalinger til udbedring.

Vi anbefaler, at du har dit årsforbrug på vand og varme klar, når energivejlederen kommer. Der vil næsten altid være besparelser at hente – uanset boligtype. Typisk kan vi hjælpe vores privatkunder med en besparelse på brugsvand på op til 26 %.

Gratis Energitjek
Sælg overskudstrøm fra solceller

Hos Modstrøm vil vi gerne støtte den grønne omstilling. Derfor har vi valgt at gøre vores elkunders produktionsaftale gratis. Det betyder, at du hverken betaler for abonnementsgebyr eller tillæg pr. kWh.

Salg Af Overskydende El

FAQ vedr. grøn strøm

Få svar på dine spørgsmål vedr. grøn strøm

Får jeg grøn strøm, hvis jeg investerer i grønne certifikater?
Er min strøm grøn? / Hvad består strøm af?
Hvor får jeg strøm fra?

Få en lavere energiregning