Salg af strøm fra solceller

Når du samler din forbrugs- og egenproduktion hos Modstrøm, får du følgende fordele ved produktionsaftalen:

 1. Danmarks billigste produktionsaftale
 2. 0 kr. i abonnement
 3. 0 øre i tillæg
 4. Én samlet regning
Salg Af Strøm Fra Solceller

Hvorfor er produktionsaftalen gratis?

Hos Modstrøm vil vi gerne støtte den grønne omstilling. Derfor har vi valgt at gøre din produktionsaftale gratis. Det betyder, at du hverken betaler for abonnementsgebyr eller tillæg pr. kWh.

Der er to grunde til, at det giver mening for os at give dig markedets bedste aftale:

  • Vi sørger for, at din produktion af overskydende el bliver til grønne certifikater, som har en større værdi på elmarkedet. Derved ”opkvalificerer” vi din strøm til grøn strøm – det er en proces, som kun erhverv kan håndtere.
  • Vi håber, at du bliver så glad for din samlede el-aftale, at du vil forblive Modstrøm kunde i mange år. Vi tjener så lidt på vores el-aftaler, at du skal være kunde i en længere periode, før det giver økonomisk mening for os. Derfor går vi på arbejde hver dag for at levere et produkt og en service, som gør os fortjent til at have dig som kunde i mange år.

Vælg en elaftale til din gratis produktionsaftale

Vi har to elaftaler, som du kan vælge imellem. Du får vores gratis produktionsaftale med på begge aftaler.

Hvis du allerede har energioptimeret dit hjem og fået god vejledning, anbefaler vi ”SpotEl”.
Hvis du stadig gerne vil energioptimere yderligere, så er ”Premium” god for dig.

Til den prisbevidste forbruger

SpotEl
19 kr. pr md.
 1. 75 % rabat på spottillæg om natten
 2. Selvbetjening via Min Side
 3. Ingen binding
God til elbil

Til dig med højt forbrug

Premium
99 kr. pr md.

Markedspris

Prisen er variabel og beregnet på baggrund af seneste måneds gennemsnitspris (ekskl. afgifter og tariffer).

Vest for storebælt
0,55 kr./kWh
Øst for storebælt
0,56 kr./kWh

Brug energien bedre

Alt samlet et sted

Hos Modstrøm håndterer vi både dit forbrug og din overskudsstrøm. Hvis dit solcelleanlæg producerer mere strøm, end du bruger, kan du altså sælge overskudsstrømmen til Modstrøm. Når vi køber din overskydende strøm, sender vi strømmen ud i elnettet, så andre kan få glæde af den grønne strøm, dit anlæg har produceret.

Hvis du er elkunde hos Modstrøm, samler vi dit forbrug og produktion på én regning, så du har det hele samlet et sted. 

Sælg Overskudsstrømmen Fra Solceller

Sådan fungerer salg af overskydende el

Når du tilmelder dig hos Modstrøm, klarer vi alt papirarbejdet med tilmelding hos Energistyrelsen. Vores kundeservice finder dit GSRN-nummer i Datahub hurtigt, og de hjælper dig, hvis dit solcelleanlæg er så nyt, at GSRN-nummeret ikke er tilmeldt.

Derfra kan du blot læne dig tilbage og se indtægten fra dine solceller på din elregning. Vi sørger for at sælge din strøm til markedsprisen, og hvis du er el kunde hos Modstrøm i forvejen, gør vi det uden tillæg eller abonnement på din egenproduktion.

Forstå Salg Af Overskydende El

Skal vi kun håndtere din overskudsproduktion?

Ønsker du, at Modstrøm ikke skal stå for dit forbrug, men kun din overskudsproduktion, er dette også en mulighed. Som produktionskunde hos Modstrøm sælger du din overskudsstrøm til markedsprisen minus 5 øre pr. kWh (ekskl. afgifter og tariffer), samt et abonnement på 10,00 kr.

Produktionskunde Hos Modstrøm

Skatteregler når du sælger din solcellestrøm

Når du videresælger din overskydende elektricitet til elnettet, er det vigtigt at være bevidst om de gældende skatteregler. Derfor har vi opsummeret dem her.

De første 7.000 kr. af din indkomst fra denne kilde er fritaget for beskatning. For indtægter der overstiger dette beløb, skal 60 % af overskuddet beskattes i henhold til din sædvanlige skatteprocent.

Bemærk, at for samlevende par, enten ægtepar eller partnere, begynder beskatningen først efter en samlet indkomst på 14.000 kr., hvilket betyder, at hver person har en skattefri grænse på 7.000 kr.

Det betyder altså, at hvis du er enlig og sælger strøm for 8.000 kr. i løbet af et år, er det kun 60 % af de 1.000 kr., der overstiger den skattefrie grænse, som skal beskattes. Med en antaget skatteprocent på 37 %, vil du skulle betale 222 kr. i skat af de 600 kr., hvilket efterlader dig med 7.838 kr. efter skat.
Få Danmarks billigste produktionsaftale i dag.

Skatteregler Ved Salg Af Solcellestrøm

Salg af overskydende strøm fra solceller

Når du investerer i solceller på taget, kan du først og fremmest se frem til at spare op til 70 % på din elregning og dække dit strømforbrug med grøn solenergi.

Du skal tage stilling til, om du vil have et solcelleanlæg med eller uden batteri. Investerer du i et solcelleanlæg med batteri, kan du gemme din egen grønne solenergi til eksempelvis aftentimerne, hvis det er her, det meste af dit forbrug ligger. Derudover kan solceller med batteri være en indtægtskilde, da du har mulighed for at sælge din overskydende strøm til elnettet, når der er underskud i nettet. På den måde er du et skridt foran teknologisk, da din solcelleløsning er forberedt på det intelligente elnet.

Salg af overskydende strøm håndterer vi automatisk, når du tilmelder dig hos Modstrøm. Hvis du ikke kender dit GSRN-nummer, som bruges til at identificere din installation, hjælper vores kundeserviceafdeling dig med at finde det. Såfremt du er elkunde hos Modstrøm, sælger vi din overskydende strøm for dig til den rene markedspris uden tillæg.

Gå til formularen, hvis du allerede er elkunde hos Modstrøm.

Køb af solcelleanlæg

Når du investerer i et solcelleanlæg fra Modstrøm, er vi mere end bare en leverandør – vi er din partner gennem hele processen.

Fra det øjeblik du beslutter dig for at udnytte solens gratis energi, til solcelleanlægget er installeret og i fuld drift, er vi med dig hvert skridt på vejen. Vi hjælper dig altså med alt fra dimensionering af dit solcelleanlæg til den færdige opsætning.

Du får inden opsætningen besøg af en af vores energivejledere, som udpeger den ideelle placering af solcellerne. Derudover rådgiver han dig om dimensionering af anlægget, og du får et estimat på din besparelse og tilbagebetalingstid. Vi giver dig samtidig overblik over, hvor mange kWh og hvor meget CO2 du sparer miljøet for. Herefter sørger vores montører for indkøb af materialer og opsætning af anlægget. Det du skal foretage dig, er altså minimalt.

Et solcelleanlæg er for mange en større investering, og derfor hjælper vi dig ved at tilbyde betaling i rater over elregningen til 0 % i rente.

Bliv kunde med Danmarks billigste produktionsaftale

Rente- og gebyrfri betaling over elregningen

Det skal være nemt at komme i gang, og hos Modstrøm mener vi, at alle har ret til grøn omstilling.

Derfor kan du hos os betale alle energioptimeringsprojekter rente- og gebyrfrit over din elregning. Således kan du dele din investering i et solcelleanlæg fra Modstrøm op i mere overskuelige rater. Det eneste det kræver, er, at du samtidig er elkunde hos os.

Gebyr Og Rentefri Betaling

Energiproduktionen fra Solceller i Danmark

Produktion i dag

Sol

1050 MW

Solproduktion kan lige nu dække 22,8 % af det danske elforbrug

Produktion i går

Sol

16,4 GWh

Solproduktion kunne i går dække 21,2 % af det danske elforbrug i dagtimerne

Kilde: energidataservice.dk

Få svar på dine spørgsmål vedr. salg af solcellestrøm

Lovpligtige tillæg
Eksempel på besparelse

Spar op til 70 % på elregningen

Se om solceller kan betale sig for dig.

Et tilbud inkluderer:

 1. Solpaneler af højeste kvalitet
 2. Solpaneler af højeste kvalitet
 3. Montage
 4. Montage
 5. Opkobling til elnettet
 6. Opkobling til elnettet
Adresse
Inveteren Er Vigtig For Solceller
Inveteren Er Vigtig For Solceller