Myten om grøn energi

Er du nogensinde blevet lovet ren grøn strøm?
Der er desværre ikke noget, der i realiteten hedder grøn strøm. Strøm er, uanset hvordan vi vender og drejer det, et blandingsprodukt. Det kan sammenlignes lidt med saftevand - når først vand og saft er blandet sammen, så kan man ikke adskille det igen. Lige sådan er fossile brændstoffer, bioaffald, vand, vind og atomkraft også uadskillelige, når de først er blandet sammen. 

Du kan altså ikke få mere klimavenligt strøm end din nabo. Medmindre du er selvforsynende vha. solceller på taget eller en vindmølle i baghaven. Punktum.

Du kan sagtens være grønnere end naboen alligevel 
Selvom du ikke kan få grøn strøm gennem stikkontakten, kan du heldigvis sagtens gøre din bolig grønnere - du kan reducere dit energiforbrug. Vi bruger ofte meget mere energi, end vi egentlig har brug for. Med et energitjek af din bolig, kan du få kastet lys over, hvor du kan reducere dit energiforbrug til fordel for miljøet og beløbet på dine regninger.

Solceller På Mark
Flyt dit forbrug til de “grønneste timer”

Der er timer på døgnet, hvor strømmen er grønnere for os allesammen. Dette er primært, når ingen vil have den - Om natten. Mellem kl. 00-06 er strømmen billigst og også mere miljøvenlig, eftersom der ikke er den store efterspørgsel i disse timer. Derfor kan du med fordel flytte noget af dit energiforbrug til disse timer. Hvis du eksempelvis har timer på opvaskemaskinen og/eller vaskemaskinen, kan du indstille den til at gå i gang i dette tidsrum.

Skal vi hjælpe dig med at blive grønnere?

Hos Modstrøm lever vi efter filosofien om, at den eneste sande grønne kWh er den, du ikke bruger. Derfor tilbyder vi alle vores kunder et gratis energitjek, og vi hjælper dermed med at reducere vand-, varme- og elforbruget i hjemmet. Eksempelvis har vi erfaret, at det er muligt at spare 23% på varmeregningen, hvis man udskifter ældre termostater med intelligente termostater.