Modstrøm: Forbrugerrådet Tænk bør vurdere os, der hvor vi er.

Forbrugerrådet Tænk offentliggjorde d. 6/12-2023 en artikel, hvori de valgte at kritisere 14 energiselskaber – heriblandt Modstrøm.

I artiklen henvises der til tre hovedpunkter, som vi herunder vil nuancere for at give jer et mere retvisende billede.

1. Modstrøm er blevet politianmeldt:
I artiklen henvises der til en politianmeldelse fra 2020 vedrørende forhold fra 2018 og 2019. Som konsekvens heraf opsagde Modstrøm i 2020 samarbejdet med flere partnere. Sagerne er fuldt afsluttede for mere end 3 år siden.

2. Påstand om manglende overholdelse af regler ved slutopgørelser:
Forsyningstilsynet har i deres afgørelse d. 3. november 2023 givet Modstrøm kritik i form af en påtale ifm. tilsyn af Modstrøms tidligere håndtering af slutopgørelser. I afgørelsen vurderer Forsyningstilsynet, at Modstrøms fremgangsmåder nu overholder kravene. Forsyningstilsynet konstaterer endvidere, at Modstrøm har dokumenteret, at procedurerne omfatter nuværende og tidligere elkunder.

3. Deltagelse i pristesten:
Vi har valgt ikke at deltage i Forbrugerrådet Tænks pristest, da vi mener, den ikke tilstrækkeligt nuancerer værdien af de produkter og services, vi tilbyder. Vi valgte derfor, som flere andre, ikke at deltage i testen. Vi har forsøgt at formidle vores synspunkter til Forbrugerrådet Tænk og håber på et anderledes format næste gang.

Vi oplever Forbrugerrådet Tænk som meget kritiske over for os og mener ikke, at vi helt får kredit for de ændringer, vi over flere år har gennemført. Vi er tilfredse med afgørelsen fra Forsyningstilsynet, og i særdeleshed at der nu er klare regler for hvordan vi, og andre, skal håndtere tilgodehavender ved slutopgjorte kunder. Det skulle meget gerne bidrage til en mere fair konkurrence i energimarkedet.