Former for bæredygtighed: Fra økologi til æstetik

Typer af bæredygtighed

Bæredygtighed er blevet en ting, der fylder meget og som høres både på arbejdspladsen, ved spisebordet og i nyhederne. Et af emnerne indenfor bæredygtighed er, at vi generelt skal få mere bæredygtige forbrugsvaner. Det er en hel tankegang, der skal ændres radikalt, hvilket kan være utroligt svært for et vanedyr som mennesket. 

Men for overhovedet at være i stand til at ændre forbrugsvaner og blive mere bæredygtig, kræver det, at man rent faktisk ved, hvad der er bæredygtigt. Og hvad de mange typer af bæredygtighed som social, økonomisk, økologisk og æstetisk betyder. 

Du kan i dette indlæg blive klog på, hvad bæredygtighed er og lære om de forskellige typer af bæredygtighed; Økologisk bæredygtighed, social bæredygtighed, økonomisk bæredygtighed og æstetisk bæredygtighed. 

Bolig

Hvad er bæredygtighed? 

At noget er bæredygtigt betyder, at det indebærer holdbare positive resultater uden at ødelægge det foreliggende grundlag (ordnet.dk). Det er et holistisk begreb, hvor man skal kigge på det store billede og kan både bruges om miljøet, samfundet og økonomien. 

Det er dog oftest brugt i henhold til miljøet eller naturen, men man kan f.eks. også omtale en idé som værende bæredygtig. 

En form for bæredygtighed vi i dag hører meget om er menneskers daglige adfærd og handlinger. Eksempler på miljømæssige bæredygtige handlinger er at handle økologiske dagligvarer, tage cyklen til arbejde, bruge neutrale vaskemidler, mindske sit strømforbrug og huske at affaldssortere. 

Den miljø-fokuserede art af bæredygtighed er altså den mest gængse brug af begrebet. Men for at gøre det en smule mere komplekst findes der andre grene indenfor bæredygtighed. De vil blive gennemgået i det følgende.

De forskellige typer af bæredygtighed

Økologisk bæredygtighed
Social bæredygtighed
Økonomisk bæredygtighed
Æstetisk bæredygtighed

Gør dit hjem bæredygtigt

Ønsker du at gøre dit hjem mere bæredygtigt findes der 3 måder, hvorpå du kan gøre den energi dit hjem bruger mere grøn:

Termostater
Strøm
Solceller

Bliv kontaktet og få et godt tilbud

Vil du høre mere om, hvordan Modstrøm kan hjælpe dig med din grønne omstilling og reducere dit energiforbrug, så du sparer på din energiregning, samtidig med at du skåner miljøet? Udfyld nedenstående formular og vi vil kontakte dig snarest muligt.

Telefonnummer *
Besked