Vandspild og microplast

Lad os tage kampen op!

Et ny brusehoved og vandsparefilter kan halvere dit forbrug
De fleste overser de store muligheder for besparelse, der gemmer sig i køkken og bad. Faktisk ryger mange dråber direkte ud i afløbet, uden at de har givet dig værdi. Fx lader et typisk brusehoved 11-12 liter vand slippe igennem i minuttet, mens Modstrøms vandbesparende brusehoved kun lader 5 liter passere. Det er mere end en halvering af vandforbruget. Det betyder, at investeringen har tjent sig selv hjem på ganske få måneder.

Sæben skylles hurtigt af
Så kunne man godt tro, det bare tager dobbelt så lang tid at skylle shampooen ud af håret. Men faktisk har det ingen effekt på den tid, det tager at vaske sæben af kroppen. Vandet bliver nemlig bladet med luft, og denne spredning af dråberne giver i sig selv en bedre udnyttelse af vandet. Foruden brusehovet har vi også vandsparefiltre, der kan isættes direkte i køkkenhanen eller på badeværelset, hvilket giver en stor besparelse ift. håndvask og tandbørstning.

Miljøvenlige klude og svampe

Men besparelserne stopper ikke her. Der er nemlig flere ressourcer, vi kan spare miljøet for: Ofte er de skuresvampe og karklude, vi bruger i køkkenet lavet af plast. Det har Modstrøm besluttet sig for at gå til kamp imod, og du kan være med til at gøre en forskel.

Få en Ren Samvittighed-pakke, der indeholder:

- Et vandbesparende brusehoved, der sparer 60% på vandet
- 2 stk. vandsparefiltre til vandhanerne køkken og bad
- 3 stk. plastfri karklude, du kan vaske og genbruge
- 1 stk. loofah skrubber, med en grov og en blød side – erstatter engangsskuresvampen og kan genbruges

Torbjorn Sandbakk 1Kp3lx Avq Unsplash