Skift elselskab

 1. Garanteret besparelse på energiregningen
 2. Gratis energitjek af din bolig
 3. Variabel elpris
 4. Gratis oprettelse
Skift Elselskab

Til den prisbevidste forbruger

SpotEl
19 kr. pr md.
 1. 75 % rabat på spottillæg om natten
 2. Selvbetjening via Min Side
 3. Ingen binding

Til dig med elbil eller højt forbrug

Premium
99 kr. pr md.
 1. Strøm til indkøbspris 20 timer i døgnet
 2. Gratis energitjek værdi af 1.795 kr.
 3. Ubegrænset energirådgivning
 4. Rente- og gebyrfri ratebetaling til energiforbedringer

Markedspris

Prisen er variabel og beregnet på baggrund af seneste måneds gennemsnitspris (ekskl. afgifter og tariffer).

Vest for storebælt
0,55 kr./kWh
Øst for storebælt
0,56 kr./kWh

Hvordan skifter man elselskab?

Som forbruger eller virksomhed har du ret til at vælge den el-leverandør, du mener, kan give dig den bedste el-aftale. Således har du altså altid muligheden for at vælge en el-leverandør, der passer til dine behov, din økonomi og dine værdier.

At skifte elselskab er en relativ enkel proces, hvor du som forbruger ikke behøver at foretage dig særlig meget. Hos Modstrøm hjælper vi dig med at håndtere det administrative, og vi sørger for en glidende overgang til din nye aftale.

Er du lige flyttet ind, er det muligt for os at tilmelde dig din nye adresse tilbage i tiden, og ellers går der typisk et par uger, før du begynder at få leveret strømmen fra os.

Det kan ofte være en økonomisk fordelagtig beslutning at skifte elselskab. Priserne på de forskellige elaftaler varierer, og du kan derfor spare penge på elregningen ved at tage stilling til din elaftale. Dog skal du have in mente, at alle selskaber køber strømmen det samme sted, til den samme pris, på den Nordiske Elbørs, og derfor er det ikke kun prisen du skal have for øje, når du vælger selskab.

Hvis du ligesom rigtig mange andre gerne vil have en lavere regning, skal du forsøge at spare på hele dit energiforbrug, og derfor starter du hos Modstrøm dit kundeforhold ud med et gratis energitjek af din bolig eller virksomhed. 

Gratis oprettelse

Hos Modstrøm koster det ikke noget at blive kunde.

Vi mener, at energivalget skal være enkelt og omkostningsfrit for vores kunder. Derfor skal du ikke bekymre dig om skjulte oprettelsesomkostninger eller gebyrer.

Gratis Oprettelse

Fordele ved Modstrøm som elselskab

Modstrøms mission er at drive danskernes grønne energiomstilling ved at gøre det nemt, økonomisk bæredygtigt og fordelagtigt at omstille sig til grøn energi med klimavenlige og innovative produkter og services. Således ser vi os selv som meget mere end blot et elselskab.

Gratis Energitjek (1)
  • Gratis energitjek

Vi forstår, at hver kunde er unik, og det er derfor, vores tilgang begynder med en grundig gennemgang af dit energiforbrug.

Gennem vores gratis energitjek, der tilbydes til alle nye kunder, hjælper vi dig med at forstå dit energiforbrug og identificere områder, hvor du kan spare.

Sparegaranti
  • Sparegaranti

Med din aftale hos Modstrøm følger en regulær sparegaranti. Vi er så sikre på, at hvis du følger vores energivejlederes anbefalinger, så vil du se en besparelse på din energiregning.

Vi leverer strøm i hele Danmark, så uanset hvor du befinder dig, kan vi hjælpe dig.

Gebyr Og Rentefri Betaling
  • Gebyr- og rentefri betaling

Flere og flere i Danmark begynder at investere i større energioptimeringsprojekter, hvilket både er til gavn for klimaet og for beløbet på din energiregning.

Når du har en elaftale hos Modstrøm, kan du altid betale større investeringer såsom varmepumper, solceller, ventilation eller isolering rente- og gebyrfrit over din elregning.

Vi tror på, at grøn omstilling skal være tilgængelig for alle.

Variabel Elpris (1)
  • Variabel elpris

Prisen på strøm varierer hver time, og hos Modstrøm får du derfor en variabel pris på din elaftale. Det giver i vores optik mest mening at følge markedet, da du kan drage fordel af når prisen falder i aften og nattetimer, om sommeren og i weekenderne.

Bliv Bæredygtig
  • Vi gør det nemt at blive bæredygtig

Hos Modstrøm tager vi udgangspunkt i dine behov, og vi forpligter os til at hjælpe dig med at spare på dit energiforbrug og tilbyde dig bæredygtige løsninger, der hjælper dig med at tage kontrol over din energi og din fremtid.

Billig strøm om natten

Med markedsprisen, som vi kalder SpotEl, får du fuldstændig frihed til at påvirke den pris, du betaler for el. Det kan du eksempelvis ved at gøre brug af el, når markedsprisen er lavere. Det er den ofte i weekender, om natten og i andre perioder, som om sommeren.

I de seneste mange år har Modstrøm været et af de billigste elselskaber med den laveste elpris. Den billige strøm i nattetimerne åbner døren for en række fordele, som du kan udnytte til at spare penge og reducere dine energiomkostninger.

  • Opladning af elektriske køretøjer

Hvis du har en el- eller hybridbil, kan du drage fordel af, at strømmen er langt billigere om natten end om dagen ved at oplade i nattetimerne.

Billig Strøm Om Natten
  • Opbevaring af energi

Hvis du har adgang til energilagringsteknologi som eksempelvis batterier, kan du oplade dem om natten, når strømmen er billigere, og derefter bruge den lagrede energi i løbet af dagtimerne.

  • Flyt dit forbrug

Hvis du har timer på din opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler kan du med fordel indstille dem til at gå i gang mellem kl. 00-06, hvor strømmen er billigst.

  • Grøn energi

De fleste af os vil gerne have grøn energi. Nattetimerne er ofte tidspunkter, hvor der er overskud af grøn energi fra vedvarende energikilder. Bruger du strøm om natten, får du altså både grøn og billig strøm.

Læs mere om billig strøm om natten hos Modstrøm her.

Lav Elpris I Nattetimerne

Gratis energitjek

Når du bliver kunde hos Modstrøm, gennemgår vores vejledere din bolig med afsæt i dine behov og fokusområder. Vi gennemgår husets isolering, hårde hvidevarer, vandforbrug, belysning og opvarmning. Du vil efterfølgende få tilsendt en energirapport med konkrete anbefalinger til optimering.

Modstrøm er totalleverandør

Investerer du i større energioptimeringsprojekter, står vi for hele processen fra tilbud til færdig montage. Projekter som solceller, ladestandere, varmepumper og isolering installeres typisk på en dag.

Besparelser på elregningen

Solceller kan give dig en strømbesparelse på op til 70 %, og installation af en luft til vand varmepumpe kan halvere din varmeregning, hvis du i dag opvarmer med olie eller gas.

Besparelser på varmeregningen

Der vil næsten altid være besparelser at hente – uanset hvilken bolig du bor i. Typisk hjælper vi vores privatkunder med en besparelse på brugsvand på op til 26 %. Vores intelligente termostater kan hjælpe dig med at spare op til 23 % på varmeregningen.

Besparelser på vandregningen

Der vil næsten altid være besparelser at hente – uanset hvilken bolig du bor i. Typisk hjælper vi vores privatkunder med en besparelse på brugsvand på op til 26 %.

Vi hjælper med hele energiregningen

Hver dag arbejder vi i fællesskab med vores kunder for at finde frem til, hvilke energibesparelser der giver mening i det givne tilfælde.

Energibesparelser der kan mærkes

Sidste år leverede vi energibesparelser for 12,7 millioner kr. til de kunder, der tog med på Sparerejsen.

Spar op til 70 % på energiregningen

Sådan kan en almindelig familie reducere de årlige energiomkostninger med op til 70 %

Med udgangspunkt i et gennemsnitligt forbrug for en familie med to voksne og to børn ser vi her, hvordan de kan spare 42.000 kr. på energiregningen årligt: 

 • Familien bor i et parcelhus
 • Huset opvarmes med et oliefyr
 • Familien bruger 13.000 kr. årligt på strøm
 • Familien bruger 22.000 kr. årligt på olie
 • Familien bruger 10.000 kr. årligt på vand
 • Familien bruger 15.000 kr. årligt på benzin (20.000 km årligt i en benzinbil)

De årlige energiomkostninger er altså totalt 60.000 kr. årligt og med udgangspunkt i disse antagelser, skal vi nu finde en reducering på 70 %, svarende til 42.000 kr. årligt. 

Spar På Elregningen
  • Trin 1: Familien energioptimerer i hjemmet 

De første besparelser man bør gå i gang med, er også de mest simple. De ligger ligefor og foregår derhjemme. 

Indledningsvist skiftes der i husstanden til LED-belysning, der installeres vandsparefiltre i armaturerne i køkkenet og badet, og endelig købes der intelligente termostater, der automatisk sænker temperaturen om natten. Dernæst udskiftes familiens hvidevarer til A++ mærkede, og til sidst efterisoleres parcelhuset.

Det resulterer i, at energiomkostningerne falder med 7.000 kr. årligt. En tommelfingerregel er, at det samlede besparelsespotentiale er 30 %, og at investeringen til disse energioptimeringer er op til 30.000 kr.

Energioptimering Af Boligen
  • Trin 2: Familien investerer i et solcelleanlæg på tag eller carport

En investering i et solcelleanlæg på enten husets tag eller på carport reducerer ikke blot energiregningen, men giver også mulighed for at sælge den overskydende strøm videre gennem elnettet. 

Et typisk solcelleanlæg producerer 6.000 kWh årligt og har en udnyttelsesgrad på ca. 60 %. 

Det svarer til en besparelse på 8.000 kr., samt en indtægt på 1.000 kr., der ender i en samlet besparelse i familiens energiomkostninger på 9.000 kr. årligt. Investeringen til solcelleanlægget er ca. 70.000 kr.

Solceller På Taget
  • Trin 3: Familien udskifter oliefyret med en varmepumpe

En af de investeringer der giver den største besparelse, er at udskifte oliefyret med en varmepumpe med et varmebatteri. Varmebatteriet gør det muligt at optimere forbruget yderligere, så det producerer varme, når der er energi fra solcelleanlægget, eller når der er grøn og billig energi til rådighed i elnettet. Til gengæld fordobles udgifterne til strøm med en varmepumpe fremfor et oliefyr, dog skal der kun betales elafgifter ved forbrug over 4.000 kWh årligt. 

Familien har hermed reduceret udgifterne til olie med 18.000 kr. årligt. Udgifterne til strøm stiger med 5.000 kr., hvorfor familien nu samlet set har reduceret deres årlige energiomkostninger med 32.250 kr. af de oprindelige 60.000 kr. Investeringen til varmepumpen med det intelligente varmebatteri er 130.000 kr.

Luft Til Vand Varmepumpe
  • Trin 4: Familien udskifter benzinbilen med en elbil

Man kan for alvor fremtidssikre sig ved at udskifte benzinbilen med en elbil og en dertilhørende intelligent ladestander. Intelligente ladestandere kan måle den energi, der bruges til at lade elbilen, og som man kan få refusion for. Dette er en proces, som Modstrøm normalt tager sig af helt automatisk, hvor vi sørger for, at man får den berettigede refusion ved myndighederne. Man kan dog også foretage denne proces selv. Sidst men ikke mindst er det også muligt at lade andres elbiler. Andre kan altså bruge ens ladestander mod betaling, hvilket skaber en ny indtægt.

Familien har nu fuldstændigt fjernet udgifterne til benzin, der originalt var på 15.000 kr. Samtidig er det i langt de fleste tilfælde muligt at tjene ca. 2000 kr. årligt på at dele ladestanderen med andre.

Dog stiger familiens udgifter til strøm med ca. 8.000 kr. grundet elbilens forbrug. Dette resulterer i en samlet besparelse på 9.000 kr. årligt.

Modstrøm Ladestander Til Elbil
  • Den totale besparelse: 

Familien har nu samlet set energiomkostninger for blot 18.000 kr. mod de originale 60.000 kr.

Altså opnås en besparelse på 42.000 kr. svarende til en 70 % reduktion i årlige energiomkostninger.

Besparelse På Energiregningen
Sælg overskudstrøm fra solceller

Hos Modstrøm vil vi gerne støtte den grønne omstilling. Derfor har vi valgt at gøre vores elkunders produktionsaftale gratis. Det betyder, at du hverken betaler for abonnementsgebyr eller tillæg pr. kWh.

Salg Af Overskydende El

FAQ vedr. strøm

Få svar på dine spørgsmål vedr. strøm

Hvor får jeg min strøm fra?
Kan jeg få grøn strøm?
Hvad koster strøm?
Hvor meget strøm bruger man?
Hvornår er strømmen billigst?
Hvad er forskellen mellem fast og variabel pris for strøm?

Få en lavere energiregning