Sådan kommer du i gang med at spare på energien – helt gratis

Har din bolig energimærket A? Hvis ikke, har du stadig mulighed for at bo energirigtigt. Du kan nemlig selv gøre en masse for at ændre dit energiforbrug og spare på energien og elregningen. Og det er gratis at komme i gang.

Alle danske boliger er energimærket, og energimærkning giver et godt overblik over boligens energiforbrug. Mærket siger dog ikke noget om, hvem der bor i boligen. Det er nemlig ikke kun energimærkning og energirenoveringer, der afgør dit energiforbrug – du kan også selv gøre en forskel. Det fortæller Modstrøms direktør, Anders Millgaard:

Hos Modstrøm sælger vi ikke bare strøm, vi guider og inspirerer også vores kunder til at reducere energiforbruget. Det gør vi, fordi vi ved, at der er store besparelser at hente ved at blive bevidst om sit energiforbrug i det daglige. Og det er faktisk nemt at komme i gang med små energiforbedringer, hvis bare man ved, hvor man skal begynde.

Spar penge på dit energiforbrug uden det koster dig en krone
I dag taler man meget om energioptimerede lavenergihuse, men realiteterne er, at kun syv procent af de danske parcelhuse befinder sig i den energirigtige A-kategori, mens kun tre procent af de danske etageejendomme kan kalde sig energirigtige.

Størstedelen af os danskere bor faktisk i boliger, der tilhører de energitunge kategorier D, E, F og G, som udgør hele 70 procent af de danske parcelhuse. 

Vi har derfor her samlet en række gode råd til dig, der måske ikke bor energirigtigt, men som gerne vil gøre en indsats for at sænke dit energiforbrug i hverdagen.

Vores 15 gode råd gør det nemt at komme i gang med energibesparelser i det daglige.
Og det bedste er, at de ikke koster dig en krone. God fornøjelse!


Spar på strømmen

1) Sluk lyset! Væn dig til at slukke lyset i et rum, når du forlader det.

2) Vælg korte programmer med lave temperaturer til både opvaskemaskine og vaskemaskine.

3) Tør tøjet udenfor i stedet for i tørretumbleren.

4) Afkalk din elkedel og kaffemaskine ofte.

5) Optø dine frostvarer i køleskabet. Den kolde mad gør, at køleskabet ikke behøver at køle så meget. Og når maden er optøet, skal du samtidig bruge mindre energi på at varme den op i ovnen.
 
6) Tænd først for elektronikken, når du skal bruge den. Og husk at slukke på kontakten, så du undgår, at apparaterne bruger strøm, når de er stand-by.


Spar på vandet

7) Sluk for vandet, mens du børster tænder.

8) Sluk for bruseren, mens du sæber dig ind i badet. Tag korte bade.

9) Mange nyere toiletter har to-skyls-funktion. Brug den.

10) Vælg den rigtige størrelse gryde i køkkenet og fyld mindre vand i gryden. Vandet behøver kun lige at dække maden.

11) Fyld opvaskemaskine og vaskemaskine helt op, før du starter dem.

 

Tænk over varmeforbruget

12) Luft ud kort og effektivt. Det er meget billigere at lufte kraftigt ud i max. 10 min. end at have et vindue stående på klem hele dagen. Husk at slukke for varmen imens.

13) Undgå at placere noget foran radiatorer og varmekilder. Møbler forhindrer varmen i at fordele sig optimalt i rummet.

14) Indstil alle radiatorer i et rum på den samme temperatur. Det gør det nemmere at holde en stabil temperatur.

15) Sænk temperaturen om natten. Skru ned for radiatorerne inden du går i seng.


Vil du energiforbedre din bolig yderligere? – Start med at få et overblik

Det er let at få et overblik over, hvad du skal gøre, hvis du vil energiforbedre din bolig. Hos Modstrøm kan vi hjælpe dig med at foretage en energiberegning, og resultatet af energiberegningen vil give dig en række konkrete forslag til, hvad du kan gøre, hvor meget det hjælper, og hvad det koster.  

Du kan også udfylde dine kontaktdata her, så kontakter vi dig og fortæller nærmere.

Læs mere om, hvordan Modstrøm kan hjælpe dig med at komme i gang med at spare på energien og elregningen her.

Og læs endnu flere gode råd her

Hør nærmere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at reducere dit energiforbrug

Hos Modstrøm kan du få et mindre energiforbrug. Derfor er vi det eneste elselskab i Danmark med en regulær SparegarantiTM. 
Få en opringing - helt uforpligtigende selvfølgelig

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

Navn *
Adresse *
Telefon *
Email *
Postnummer *