Energibesøg

Hos Modstrøm starter vi alle kundeforhold med muligheden for et energibesøg. Her afdækker vi, hvor du med fordel kan energioptimere og dermed forbedre din bolig. Du får besøg af en af Modstrøms energivejledere, som gennemgår din bolig med afsæt i dine behov og fokusområder.

Er du elkunde hos Modstrøm, kan du bestille et energibesøg.

 1. Spar på vand, varme og el
 2. Få et mere bæredygtigt forbrug
 3. Bliv klogere på energiforbedringer i din boligen
Energibesøg af Modstrøms energivejleder

Kort om energibesøget

Her er en simpel oversigt over processen for et energibesøg fra Modstrøm. Nedenfor kan du læse mere om, hvad energibesøget består af.

 1. Modstrom_ikoner_fortallende_32stk_pos_rgb
  Kvalificerende opkald
 2. Modstrom_ikoner_fortallende_32stk_pos_rgb
  Energibesøg hos dig
 3. Modstrom_ikoner_fortallende_32stk_pos_rgb
  Anbefalinger

Hvad består energibesøget af?

Energivejlederen gennemgår alt fra ydervæggenes, gulvets og loftets isolering, dine hårde hvidevarer og dit vandforbrug til belysning og opvarmning.

Du vil efter besøget få tilsendt en energirapport med en oversigt over de muligheder for optimering, der er identificeret af energivejlederen, samt konkrete anbefalinger til udbedring.

Processen for energibesøget:

  • Kvalificerende opkald
   Forud for energibesøget bliver du ringet op af en af vores energivejledere. Han stiller dig en række spørgsmål om din bolig, omhandlende bl.a. isolering, varmekilde og elforbrug. I løbet af samtalen får I sammen afdækket, om der er behov for, at energivejlederen kommer på besøg hos dig. Hvis det vurderes, at det giver mening, at energivejlederen foretager et fysisk energitjek af din bolig, aftaler I her dato og tidspunkt for besøget.

  • Energibesøg hos dig
   På aftalte dato kommer energivejlederen hjem til dig og foretager energitjekket. Her gennemgår han din bolig med udgangspunkt i de fokusområder, I sammen har afdækket i telefonen – eksempelvis solceller, varmepumpe, isolering, ladeboks til elbil eller ventilation. Oftest gennemgår vejlederen dog din bolig med alle fokusområder in mente. Vi anbefaler, at du har dit årsforbrug på vand og varme klar, når energivejlederen kommer.

   Der vil næsten altid være besparelser at hente – uanset boligtype. Typisk kan vi hjælpe vores privatkunder med en besparelse på brugsvand på op til 26 %. Vores intelligente termostater kan hjælpe dig med at spare helt op til 23 % på varmeregningen. Dertil ligger et stort besparelsespotentiale i at få efterisoleret og udbedret utætheder – er loftet fx uisoleret, vil der ligge en besparelse på hele 64 kWh/m2 pr. år. Der vil også være mulighed for at reducere elregningen ved udskiftning til LED-belysning og ændret forbrugsadfærd.

  • Energirapport med energivejlederens anbefaling(er)
   - Samt estimeret tilbagebetalingstid/besparelse
   Efter besøget får du tilsendt en energirapport med en oversigt over de muligheder for at forbedre din bolig, der er identificeret af energivejlederen, samt konkrete anbefalinger til udbedring. Derudover vil du i energirapporten kunne se din estimerede tilbagebetalingstid og besparelse pr. anbefaling.

Som elkunde hos Modstrøm, er du altid velkommen til at få rådgivning fra vores energivejledere.

Er du ikke elkunde, kan du blive det her.

Hvad er energioptimering?

Energioptimering har til formål at minimere husstandens energiforbrug og derved reducere energiomkostningerne. Nedenfor finder du nogle af de investeringer, der er yderst effektive, når man skal energioptimere i privathjem.

Solceller læges på taget

Solceller på taget

Solceller på taget sparer dig for helt op til 70 % på din elregning. Med en sådan investering producerer du ren, vedvarende energi, som du kan bruge i dit eget hjem og evt. lagre i et batteri og sælge tilbage til elnettet. Læs mere om solceller her.

Varmepumpe fra Modstrøm

Luft/vand varmepumpe

Udskifter du dit gamle olie- eller gasfyr med en luft til vand varmepumpe, kan du spare helt op til 60 % på din varmeregning. En luft til vand varmepumpe er langt mere miljøvenlig end andre varmekilder, den er lydsvag, sikker i drift, fylder ikke meget, og så er det en totalløsning til varmekilden i dit hjem. Læs mere om varmepumper her.

Ladeboks fra Modstrøm

Ladeboks til elbilen

Er du indehaver af en elbil, kan du med fordel investere i en ladeboks. Hos Modstrøm koster den kun 7.080 kr., hvis du samtidig er elkunde.

Som elkunde hos Modstrøm kan du også vælge at betale ladeboksen hver måned helt rente- og gebyrfrit over din elregning. Således koster ladeboksen dig kun 118 kr. om måneden i 60 måneder. Læs mere om en ladeboks fra Modstrøm.

Energioptimering Af Boligen

Ventilation

Et godt ventilationssystem er vigtigt for at opretholde en sund og behagelig indendørs luftkvalitet og indeklima. Læs mere om ventilation her.

Book et energibesøg med en energivejleder

Udfyld formularen, så ringer vi dig op og tager en samtale om dine energibehov og svare på dine spørgsmål.

Fornavn *
Efternavn *
Telefonnummer *

Er du elkunde hos Modstrøm?

Bo fik et energibesøg og investerede i en varmepumpe

Bo og Annette bor i et parcelhus med deres to børn, og de gjorde brug af Modstrøms energibesøg, da de blev strømkunder.

Inden energibesøget havde de et oliefyr som varmekilde, de brugte 13.000 kr. på strøm om året, 20.000 kr. til olie og 15.000 kr. til benzin.

Da energivejlederen kommer på besøg hos Bo og Annette, ser han, at familien har skiftet til LED-pærer, de har isat vandsparefiltre i deres armaturer i køkken og bad, og de har udskiftet hårde hvidevarer, så de er A++ mærkede. Energivejlederen fra Modstrøm anbefaler familien at investere i intelligente termostater med natsænkning og at få huset efterisoleret. Investeringen i intelligente termostater vil resultere i en besparelse på 23 % på varmeregningen.

Se resten af familiens anbefalinger fra energibesøget nedenfor.

Solcelle anbefaling fra energibesøg

Solcelle anbefaling

Efter energibesøget investerer familien 70.000 kr. i et solcelleanlæg, der monteres på husets tag. Anlægget producerer 6.000 kWh om året, med en udnyttelsesgrad på ca. 60 %. Resten af strømmen sælges til elnettet. Den strøm, familien selv udnytter, reducerer deres strømregning med 8.000 kr., og de får ca. 1.000 kr. årligt for den strøm, de sælger til elnettet.

Varmepumpe anbefaling

Varmepumpe anbefaling

Derudover udskifter familien det gamle oliefyr med en varmepumpe med et varmebatteri. Varmebatteriet betyder, at varme­pumpen kan optimeres, så den producerer varme, når der er energi fra solcelleanlægget, eller når der er grøn og billig energi til rådighed i elnettet.

Varmepumpen med varmebatteri koster 130.000 kr. Familien sparer nu 18.000 kr. til olie om året. Til gengæld bruger varmepumpen strøm, hvorfor forbruget fordobles. Med en varmepumpe skal der dog kun betales elafgift for forbrug over 4.000 kWh om året. Desuden betyder varmebatteriet, at energien fra solcelleanlægget udnyttes endnu bedre. De årlige omkostninger til strøm stiger til 5.000 kr. om året. Solcelleanlægget og varmepumpen betaler de rente- og gebyrfrit over elregningen.

Ladeboks anbefaling

Ladeboks til elbil

På sigt vil Bo og Annette gerne udskifte deres bil til en elbil. Her vil de også gerne købe en ladeboks, så de kan lade bilen derhjemme om natten. Ladeboksen er intelligent, hvilket betyder, at den måler den energi, der bruges til ladning af elbilen. Målingen sendes til Modstrøm, som sørger for at få refusion for afgifter ved myndighederne i det omfang, de er berettiget til.

Afgifterne refunderes til familien ved at blive modregnet på den månedlige elregning fra Modstrøm. Ladningen betyder, at strømforbruget stiger, men pga. den intelligente styring udnyttes energien fra solcelleanlægget i endnu højere grad.

Strømregningen kommer her til at stige med ca. 8.000 kr. Til gengæld vil familiens benzinudgift falde med 15.000 kr. Endelig kan familien lade andre benytte ladeboksen mod betaling. Familiens indtægt for dette vil resultere i ca. 2.000 kr. årligt.

En fair gennemgang af husets behov. Hvorfor gør vi det?

Hos Modstrøm vil vi gerne støtte den grønne omstilling, og derfor har vi valgt at starte alle kundeforhold med et energibesøg. Således sørger vi for, at du kommer til at bruge mindre energi, og du vil med garanti se en besparelse på din energiregning.

Vores energivejledere vejleder dig, så du får det eller de produkter, der passer til dit behov og budget.

Er du ikke elkunde, kan du blive et her

Ønsker du et energibesøg? Hvis du er elkunde hos Modstrøm, er vi klar til at rådgive dig med dine energibehov in mente.

Årsag til energibesøg tilbud