10 små tips til dig der vil have en grønnere hverdag


#1 Brug en medbragt pose når du køber ind

Du kan gøre klogt i at investere i en genbrugelig indkøbspose, på den måde sparer du nemlig både penge, og du passer godt på miljøet, når du køber ind. Søstrene Grene, Netto, Flying Tiger og Magasin har nogle rigtig fine indkøbsnet, du kan bruge flere gange, så du ikke behøver at købe en plastikpose hver gang, du køber ind. Det kan være rigtig smart at have en pose liggende i bilen, barnevognen, tasken eller i lommen - så har du den også, hvis spontaniteten opstår.

#2 Hop på cyklen eller tag offentlig transport
Motion er godt, og mindre CO2 er endnu bedre. Derfor kan du med fordel bruge et CO2 neutralt transportmiddel, når du skal bevæge dig rundt. Det kunne eksempelvis være en cykel. Har du så langt til arbejde, skole og fritidsaktiviteter, at du tænker cyklen er lige optimistisk nok? Så anbefaler vi, at du investerer i en elcykel eller måske et el løbehjul. Ellers er det rigtig smart at benytte sig af offentlig transport, hvor flere mennesker bliver transporteret samtidig. 

#3 Meat Free Monday
Grøntsager udleder som udgangspunkt mindre CO2 end animalske fødevarer. Du kan altså mindske CO2 udledningen ved at holde kødfri dage. Det kunne evt. være meat free Monday. Der er rigtig mange gode blogs, hvor du kan få inspiration til lækre retter uden kød. Dem kan du tage et kig på her.  

#4 Brug genbrugsbutikker
Hvis du gerne vil have en grønnere hverdag, kan du tage et kig på dine shoppevaner. Tøjproduktionen står for 10% af verdens samlede CO2 udledning, og det koster ufatteligt meget vand at fremstille tøj. Løsningen er derfor at genbruge det. Heldigvis er der rigtig mange gode genbrugsbutikker rundt om i landet. Vi anbefaler konceptet ‘Det Kollektive Klædeskab”. Her kan du sælge dit tøj for point, for derefter at kunne købe nogle andres tøj for disse point. Det Kollektive Klædeskab har butikker i både Odense, Århus og København. Du kan besøge deres instagram profil her

#5 Skift dine plastikting ud 
Rigtig mange af vores ting, vi bruger i dagligdagen er lavet af plastik: Tandbørsten, opvaskebørsten, fryseposer, sugerør, tandstikker og vatpinde er nogle af de få ting, mange af os slet ikke tænker over, vi også kan få i mere bæredygtige materialer som eksempelvis bambus. I stedet for fryseposer, kan du bruge genanvendelige bøtter, og hvis sugerør er vigtigt for dig, så invester i dem der kan genbruges, eller dem der er lavet af pap. Vi anbefaler webshoppen Suztain, hvor du kan finde en masse forskellige produkter. 

#6 Pas godt på dit indeklima
Indeklimaet er alfa omega, hvis vi skal påvirke vores sundhed i en positiv retning. Du kan opnå et sundere indeklima ved dagligt at lufte ud i din bolig. Her er det en rigtig god idé at have investeret i intelligente termostater til dine radiatorer. De sørger nemlig for selv at skrue ned for varmen, mens der bliver luftet ud. Husk også at støvsuge jævnligt. Ydermere kan planter have positiv indflydelse på dit indeklima. De renser nemlig luften og giver mere ilt. 

#7 Lav en madplan for ugen
Der går rigtig meget mad til spilde i danske hjem, simpelthen fordi folk kommer til at købe mere mad end de får spist. For at undgå madspild kan du lave en madplan for ugen. Således køber du kun det mad, du har brug for til at lave dine planlagte måltider. Husk også at gemme dine rester - de kan måske bruges til madpakken dagen efter eller få en plads i fryseren. Hvis du vil have inspiration til madplaner, kan du eksempelvis se mere her.  

#8 Spar på vandet
Hvis du vil have en grønnere hverdag, så skal du være god til at spare på vandet. Hvis vi bruger mindre vand, reducerer vi nemlig trykket på vores spildevandssystem og vores afløbssystem. Det gør at vi også får reduceret vedligeholdelsesomkostningerne. Husk derfor at slukke for vandet, når du børster tænder og når du sæber dig ind. Når du skal vaske grøntsager, så brug en balje med vand, i stedet for at lade vandet løbe. Husk også altid at fylde din opvaskemaskine og vaskemaskine helt op inden du sætter dem i gang.

#9 Mindre mikroplast 
Prøv at se om du kan undgå plastik i de forskellige produkter du anvender til hverdag. Mikroplast findes eksempelvis i hårprodukter, makeup og rengøringsklude. Dvs. at de små partikler, som ikke bliver nedbrudt i naturen, og som er til stor skade for livet i havet, faktisk er i rigtig mange produkter, som vi bruger hver dag. Det kan være svært for os dødelige at vide præcis, hvilke produkter der indeholder mikroplast. Derfor anbefaler vi, at du bruger appen ‘Beat the Microbeat”, som er en rigtig sladrehank, når der kommer til om det produkt, du undersøger indeholder plastik. 

#10 Få et gratis energitjek af din bolig
Hos Modstrøm lever vi efter filosofien om, at den eneste sande grønne kWh er den, du ikke bruger. Derfor tilbyder vi alle vores kunder et gratis energitjek, og vi hjælper dermed med at reducere vand-, varme- og elforbruget i hjemmet. Med et gratis energitjek fra Modstrøm, er der garanti for en grønnere bolig.