Hvilken elpris er den bedste for dig?

Elmarkedet og elpriserne kan være en kompliceret størrelse. Derfor sørger Modstrøm for at give dig overblik over de forskellige elpriser på markedet, så du som forbruger kan betale så lidt som muligt. Her på siden guider vi dig igennem vores aktuelle elpriser, vores sparegaranti og vores produkter. Samtidig giver vi dig nyttige råd og information, når du skal beslutte dig for hvilken elpris og elaftale der passer til dig. 

Se vores aktuelle elpriser her:

 • Klimapakken 69 kr. pr. mdr.

  Øst............ 30,37 øre/kWh Vest........... 29,67 øre/kWh
  Variabel pris, læs mere nedenfor. Priser er ekskl. afgifter og tariffer.
  Mere info
 • Fordelspakken 29 kr. pr. mdr.

  Øst ............. 30,37 øre/kWh Vest ........... 29,69 øre/kWh
  Variabel pris, læs mere nedenfor. Priser er ekskl. afgifter og tariffer.
  Mere info
 • Prioritetspakken 15 kr. pr. mdr.

  Øst............ 48,30 øre/kWh Vest........... 43,91 øre/kWh
  Variabel pris, læs mere nedenfor. Priser er ekskl. afgifter og tariffer.
  Mere info
 • Fravalgt servicepakke

  Øst.......... 48,30 øre/kWh Vest......... 43,91 øre/kWh
  Variabel pris, læs mere nedenfor. Priser er ekskl. afgifter og tariffer.
  Mere info
 • Modpris

  Modpris er perfekt for dig, som vægter forudsigelighed og ingen pris på el. modP...
  Variabel pris, læs mere nedenfor. Priser er ekskl. afgifter og tariffer.
  Mere info
 • renSpot

  renSpot er for dig, som gerne vil købe el til indkøbspris (spotpris). Der er ing...
  Variabel pris, læs mere nedenfor. Priser er ekskl. afgifter og tariffer.
  Mere info
 • FastIntro

  FastIntro er perfekt for dig, der har et højt strømforbrug og som gerne vil have...
  Variabel pris, læs mere nedenfor. Priser er ekskl. afgifter og tariffer.
  Mere info

Alle elpriser er inkl. moms. Elpriserne kan variere alt efter, hvornår på dagen strømmen forbruges. Alle vores elpriser er afhængige af forbrugskurven, samt prisen på den valgte servicepakke. Elprisen for Klima og Fordelspakken er derfor beregnet ud fra en gennemsnitspris med gratis strøm om natten.

Abonnementspris på 10 kr. pr. måned til dækning af nye administrationsopkrævninger. For øvrige priser og gebyrer klik her.

Priser fra netselskaber der ikke følger DE Standardgebyrer samt priser på nettariffer og afgifter hos de forskellige netselskaber, klik her.

Få adgang til de mange fordele med Modstrøm - bliv kontaktet

Når du har udfyldt kontaktformularen, bliver du kontaktet af en af vores konsulenter, som vil forklare dig, hvordan du får adgang til de mange fordele Modstrøm tilbyder deres kunder. Her kan du ligeledes få svar på alle dine spørgsmål vedrørende elmarkedet, elpriserne og elselskaberne. Du kan læse mere om, hvordan du finder de bedste og billigste elselskaber her

Navn *
Adresse *
Telefon *
Email *
Postnummer *

Variable elpriser

I vores univers er det mest fordelagtigt at følge en variabel elpris. Det betyder, at din pris varierer, og at du følger markedsprisen time for time. Derfor kan beløbet på din elregning også svinge en smule fra måned til måned. 

Når du følger markedspriserne, har du mulighed for at betale så lidt som muligt, når elpriserne på markedet falder. Det gør de bl.a. i nattetimerne, om sommeren og i weekenderne. Det hele handler om udbud og efterspørgsel. Derfor anbefaler vi altid at flytte noget af dit forbrug til de billige timer. Det kan eksempelvis være ved at sætte din opvaskemaskine eller vaskemaskine til om aftenen, inden du går i seng. Det er også langt bedre for klimaet at flytte strømforbruget til nattetimerne. Læs mere om dette her.

Faste elpriser

For nogle betyder forudsigelighed og tryghed i budgettet mere end at få den laveste elpris. Er dette tilfældet for dig, kan du se nærmere på Modstrøms introprodukt kaldet modPris. Læs mere om dette produkt her.  

Fordelen ved faste elpriser er, at du har præcis vished om, hvad din strøm koster i en given periode. Det er kun dit strømforbrug, der kan få din elregning til at svinge fra måned til måned. Elprisen vil altid være den samme. Det betyder selvfølgelig også, at du ikke går med ned, når priserne på strøm falder. 

Fordele ved en variabel elpris:

 • Du får din strøm til markedsprisen
 • Du går med ned, når priserne falder

 • Markedsprisen har været den laveste at følge de sidste 10 år

 

Du kan se de variable elpriser her.

Hos Modstrøm vil vi altid råde dig til at følge markedsprisen, da dette giver dig den laveste elpris på længere sigt. 

SpotEL™ - Billige elpriser for klimavenlig og besparende strøm

Når du er kunde hos Modstrøm, følger din elpris altid markedets bedste elpriser. Vi holder nemlig altid øje med elmarkedet, og køber strøm direkte fra det elmarkedet, der tilbyder de billigste elpriser.

Hos Modstrøm afregnes du altid efter spotprisen. Det kalder vi SpotEL™. Med SpotEL™ har du indflydelse på din elpris. Selve spotprisen på el svinger nemlig fra time til time, hele døgnet – og året – rundt. Det betyder, at når vi eksempelvis køber billig el fra elmarkedet Nord Pool, vil du som kunde også spare penge.

Jo bedre du er til at bruge strøm, når elprisen er lav, jo mindre vil du også betale for den. 

Elpriser er typisk lavest – og derfor mest klimavenlige – om natten. Det er, fordi kraftværkerne producerer mindre på det tidspunkt, så strøm fra vind og vand udgør en lang større andel end om dagen, hvor forbruget er det større.

Når du vælger SpotEL™ sparer du derfor både penge og gør noget for miljøet og for den grønne omstilling. Det betyder, at der er sund økonomi og grøn fornuft i at vælge Danmarks bedste elpriser. 

 

Elpriser med Sparegaranti™

Når du får din el fra Modstrøm, gør vi det ikke bare nemt for dig at spare på dit energiforbrug. Vi giver dig også de bedste elpriser. Derfor er vi det eneste elselskab i Danmark, der giver vores kunder Sparegaranti™.

Med Modstrøm kommer du til at spare – både strøm og penge. Det er, fordi du vil modtage rådgivning og hjælp til at reducere dit samlede energiforbrug. Det er med til at spare på din energiregning. Det kalder vi de bæredygtige og økonomiske valg. Læs mere om dette her

Ved at kombinere gode produkter, de bedste elpriser og kvalificerede energivejledere, er vi sikre på, at din energiregning vil blive mindre ved at skifte til Modstrøm.

Når du først bliver kunde hos os, vil du gennemgå et gratis online energitjek af din blog med Energiberegneren. At udarbejde denne online rapport tager typisk under 20 minutter. På baggrund af den energirapport vil du kunne få personlig vejledning af en af vores energivejledere i, hvordan du sænker dit energiforbrug, uden at skulle gå på kompromis med din livsstil. Vi giver dig også 3 LED-pærer, som skal erstatte tre andre pærer i din bolig.

Du vil også få konkrete sparetips, sæsonbetingede forslag til energibesparelse, gode tilbud på produkter i Klimabutikken og mere målrettet rådgivning. Formålet med alt dette er at motivere og øge din bevidsthed om, hvordan du kan gennemføre energiforbedringer inden for el, varme og vand. Det er i længden både godt for miljøet og din pengepung.

Hvis du, efter at have været kunde i 2 år hos os, kan vise, at du kunne have fået en billigere aftale hos et andet elselskab, vil vi udbetale den dokumenterede difference, plus 10% oveni, til dig. Det er vores Sparegaranti™.

Læs mere her om vores Sparegaranti™. Du er også velkommen til at kontakte kundeservice på tlf. 82 100 200 eller udfylde dine kontaktoplysninger i formularen her på siden. Så kontakter vi dig med et godt tilbud.

Hvorfor svinger elpriserne?

Elpriserne på markedet svinger time for time. Det der bestemmer om prisen er høj eller lav, er udbud og efterspørgsel.

Elprisen er lav, når der er mindst konkurrence på markedet, dvs. når befolkningen ikke er interesserede i at bruge strømmen. Det kan eksempelvis være om natten, når de fleste af os sover eller om sommeren, hvor dagene bliver længere, og vi benytter os af flere udendørsaktiviteter.

På den anden side stiger elpriserne, når konkurrencen er størst. Eksempelvis når vi kommer hjem fra arbejde, og skal have gang i madlavningen og den daglige opvask i opvaskemaskinen. 


Men hvorfor er der forskel på elpriser i Øst- og Vestdanmark?

Grundet begrænsninger i kabelforbindelserne mellem Øst- og Vestdanmark, er markedet for el opdelt mellem disse to landsdele. I Vestdanmark er elprisen typisk en smule lavere end i Østdanmark, hvilket eksempelvis skyldes, at der er opsat flere vindmøller her end i øst. 

Dog er det ikke den store forskel, der er på elpriserne mellem øst og vest. I de fleste timer af døgnet er elpriserne ens, og ellers er forskellen oftest ikke mere end 1-2 øre pr. kWh. 

 

Ofte stillede spørgsmål om elpriser

Hvordan fungerer elmarkedet?

I Danmark handles elektricitet og strøm på en børs, Nord Pool. På Nord Pool sælger elproducenter deres produktion til elleverandører som Modstrøm. Vi sælger derefter den strøm videre til dig og vores andre kunder. Læs mere om hvilke energikilder, der driver dit hjem her

kWh pris - hvem bestemmer, hvad el koster?

Prisen på en kWh bliver fastsat af elproducenterne hver time, døgnet rundt.

Det er fordi, elpriserne bestemmes af efterspørgslen og udbuddet på strøm. Men både udbuddet og efterspørgslen ændrer sig hele tiden. Det skyldes, at:

 • Vi som forbrugere ikke altid bruger lige meget el.
 • Produktionen af el hele tiden påvirkes (eksempelvis af vejret).

Udbuddet af el kan blandt andet blive påvirket af vejret, sæsonen og tidspunktet. Hvis det eksempelvis blæser meget, så producerer de tusindvis af danske vindmøller mere el. Når det så bliver vindstille, falder produktionen af strøm. Solceller producerer heller ikke ligeså meget strøm i de mørke vintermåneder, som de gør om sommeren.

Forbruget af el påvirker også kWh prisen. Vi bruger generelt mindre strøm, når vi sover. Derfor er elprisen om natten også lavere end i morgentimerne, når vi tager på arbejde. Ferieperioder får derimod elforbruget på arbejdspladser til at falde, selvom det stiger i private hjem. Elpriser bestemmes af det totale elforbrug. Det er uanset om, energien bliver brugt privat eller til erhverv.

Energipolitik kan også påvirke elpriserne. Hvis den førte klimapolitik i Folketinget og EU gør det dyrere at producere el med kul, olie eller naturgas, så falder prisen også på vedvarende energi.

Billig el - Hvad kan jeg gøre for at få billig el?

Der er flere ting, du kan gøre i hverdagen, hvis du gerne vil have billig strøm ud af dine stikkontakter:

Køb energivenlige produkter

Vaskemaskiner, tørretumblere, elpærer, computere og så videre. I vor tid bruger stort set alle vores produkter strøm. Så det er en god idé, at du - eksempelvis næste gang du skal købe en vaskemaskine - går efter en energivenlig model, der bruger mindre strøm. På den måde bliver det billigere over tid for dig.

Fyld vaskemaskinen op

Sørg for at fylde din vaskemaskine, når du vasker tøj. I gennemsnit vasker danskere kun 3,2 kilo tøj ad gangen, selvom vores vaskemaskine er beregnet til 5-6 kilo eller 7-8 kilo. 

Vask ved 20 eller 30 grader

Hvis du skruer ned for temperaturen - og eksempelvis vasker på 20 grader i stedet for 40 grader - sparer du en masse strøm. Nutidens vaskepulver skal nok sørge for dit tøj bliver rent, selvom du vasker ved lave grader. 

 Brug tørresnoren

Det siger sig selv, at det ikke koster noget at lade dit tøj lufttørre fremfor at bruge tørretumbleren.

Sluk lyset når du forlader et rum

Det her råd er også ligetil. Hvorfor betale for strøm i et rum, hvor du ikke opholder dig?

Køb LED- og sparerpærer

Ja, LED- og sparepærer kan være dyrere at købe, men den langsigtede besparelse er i høj grad til at få øje på. 

Hold 5 °C i køleskabet og -18 i fryseren

Køleskabet og fryseren er tændt døgnet rundt, og derfor kan det blive rigtig dyrt over tid, hvis du har temperaturen for lav. For jo lavere temperatur, jo mere el skal du bruge. Det anbefales, at have 5 °C i køleskabet og -18 °C i fryseren.

Fyld opvaskemaskinen og skru ned

Fyld din opvaskemaskine helt op, før du sætter den over. Hvis din opvask bliver ren ved lavere temperaturer, så undgå at skrue højere op, for det giver naturligvis en lavere kWh pris for dig. 

 

Find flere sparetips her.