Nu kan du trække energioptimering fra i skat

Med regeringens ændring af håndværkerfradraget for 2016 og 2017 kan du nu trække arbejdslønnen til energirenovering og klimatilpasning fra i skat

Hver dansker har 12.000 kroner hvert år, der kan fratrækkes i skat, hvis pengene er brugt på arbejdsløn til håndværksydelser til energiforbedringer og/eller klimatilpasning. Et yderligere fradrag på 6.000 kroner kan du få til arbejdsløn til serviceydelser, som rengøring, børnepasning eller havearbejde. Alt i alt kan kan du altså personligt fradrage op til 18.000 kroner årligt, hvoraf 12.000 kroner skal bruges til grønne projekter.

Tjek om du kan spare penge med Modstrøms energiberegner
Hvordan du mest fordelagtigt bruger de 12.000 kroner kan Modstrøms Energiberegneren lynhurtigt hjælpe dig med at finde ud. Energiberegneren kan nemlig på under 10 minutter se, om du ligesom over halvdelen af alle husejere i Danmark, kan spare penge ved at gennemføre energiforbedringer. Energiberegneren er nem og gratis og kræver kun, at du indtaster en smule informationer og vupti, så har du en grundig energirapport af din bolig. Derudover tilbyder Modstrøm også at hjælpe med finansieringen af din energirenovering, så du slet ikke behøver at have penge op af lommen.

Hvis du vil supplere den gratis energirapport med en endnu mere dybdegående gennemgang af, hvor du kan spare mest, giver Modstrøms Energioptimering fuld valuta for pengene. Modstrøm tilbyder dig to forskellige pakker, alt efter hvor vidtrækkende behov du har.

Vælg selv mellem EnergiTjek hvor du får en ekspert ud at gennemgå din bolig - og få forslag til investeringer, der betaler sig, eller Termofotografering, hvor du får din bolig termo-fotograferet både udvendig og indvendig - og får klar besked om hvor "skoen trykker".

Da den endelige liste af ydelser, som kvalificerer til håndværkerfradrag, endnu ikke er afsluttet, kan Modstrøm ikke garantere, at alle ydelserne er inkluderet under håndværkerfradraget i hele 2016 og 2017. For en mere udtømmende liste af de foreløbigt inkluderede ydelser se Bolius hjemmeside. For løbende og endelig information om håndværkerfradraget i 2016 og 2017 se SKATs hjemmeside.

Husk i øvrigt at håndværkerfradraget kun dækker arbejdsløn

Hvis du vil høre mere, ring til kundeservice på tlf. 82 100 200