Nilan filterskift

For at dit Nilan anlæg yder optimalt, bør du jævnligt skifte filteret i dit anlæg.

Nilan anbefaler, at du efterser dit filter hver tredje måned. Men det er ikke sikkert at du behøver at skifte filteret så ofte, da det i høj grad afhænger af anlæggets placering og forureningen i området omkring din bolig.

Du bør efterse dine filtre for at sikre, at ventilationsanlæg og filter fungerer optimalt og stadig filtrerer luften, der kommer udefra ind i boligen og omvendt.

Hvor ofte du skal skifte filtre afhænger af flere faktorer. Er anlægget eksempelvis placeret i en bygning tæt på en trafikeret vej, brændeovne, industri eller skibstrafik, skal filteret skiftes hyppigere, da disse kilder udefra udleder en stor mængde skadelige partikler, som er skadelige for dit og din families helbred.

Som udgangspunkt bør du dine filtre hver tredje måned og dine finfiltre hver sjette måned. Kulfilters levetid er sværere at beregne, da disse afhænger af gasserne omkring din bolig, men som udgangspunkt kan dit kombinationskulfilter holder i ca. seks måneder.

Bestilling af filter til  Nilan anlæg

Du kan nemt og enkelt udskifte dine Nilan filtre selv, og du kan bestille dine nye filtre her.

540X288 Nilan V2 22 222 01

Bliv kontaktet og hør mere om ventilation i boligen

Telefonnummer *
Postnr. *

Ventilation

Luften i de rum, hvor vi opholder os har stor betydning for vores trivsel og velvære. Et godt og sundt indeklima med frisk luft påvirker os positivt. Vi føler os bedre tilpas og får større overskud.