Gratis strøm om natten

Modstrøm introducerer fra og med i dag nye klimavenlige tilbud, der er fordelagtige for både private kunder og for erhvervslivet. 

2010

Som det første el-selskab i Danmark tilbyder Modstrøm nu sine private kunder gratis strøm om natten.

Årsagen er enkel. Vi vil gerne gøre det økonomisk rentabelt at flytte så stor en del af el-forbruget fra om dagen til om natten. Det vil vi, fordi den strøm, vi bruger om natten, primært kommer fra vedvarende energi og dermed er langt mere skånsom overfor klimaet.

Vindmøllerne producerer ligeså meget strøm om natten som om dagen. Men vi bruger meget mindre strøm, simpelt hen fordi de fleste af os sover. Men med de teknologiske løsninger mange af os har til rådighed, kan vi godt vaske tøj eller køre opvaskemaskinen om natten i stedet for om dagen. Du kan altså gøre noget for klimaet og din egen el-regning på samme tid.

Det danske el-marked er indrettet, så vi altid bruger den grønne strøm fra vedvarende energi først. Det betyder, at der er masser af grøn strøm i ledningerne om natten. Den kan vi bruge uden at belaste klimaet.

Vi vil med dette nye tilbud også gerne skubbe lidt til andre el-selskaber. Vi håber, de vil tage ideen op om billigere strøm om natten. I el-branchen er det noget, mange har talt om længe, men ingen har gjort noget ved.

Politikerne er ansvarlige for den del af vores el-regning, der er afgifter. Også her har der været meget snak. Jeg vil gerne kraftigt opfordre vores politikere til at handle. Selvfølgelig kan det lade sig gøre at arbejde for også at få billigere afgifter om natten.

Hvis du vil have gratis strøm om natten, kan du bestille en el-aflæser, der måler dit forbrug time for time. Erhvervskunder kan med vores nye tilbud få billigere strøm om natten end om dagen.

Modstrøm handler om at gå mod strømmen. Det gjorde vi i 2008, da vi som det første el-selskab tilbød kvotedestruktion. Nu lancerer vi nogle nye produkter, der opfordrer til at bruge strømmen, når den er grønnest.

Modstrøms overordnede filosofi er, at den eneste rigtig klimavenlige kwh er den, der aldrig bliver brugt. I erkendelse af, at mennesker bruger energi i deres dagligdag, handler det for os om at sikre, at el-forbruget bliver så grønt som muligt.

Det er baggrunden for vores nye produkter.

Med klimavenlig hilsen

Roar Seeger