Modstrøm er ny klimapartner med Aarhus Kommune.

Modstrøm, underskrev i sidste uge en klimapartnerskabsaftale. Og første aktivitet i partnerskabet er en samarbejdsaftale med AffaldVarme Aarhus, der skal tilbyde aarhusianske parcelhusejere et gratis energitjek.

"Det er dejligt, at I nu bliver virksomhed nummer 44, der laver en partnerskabsaftale med Aarhus Kommune. Vi har brug for innovative virksomheder, der kan hjælpe os med at nå vores vision om et CO2-neutralt Aarhus i 2030."

Sådan lød Kristian Würtz' velkomst til Modstrøm, da de, onsdag den 24. september 2014, underskrev en klimapartnerskabsaftale med Aarhus Kommune.

"Vi ønsker at skabe langvarige relationer til vore kunder. Det kan denne klimapartnerskabsaftale hjælpe til med. Vi er overbeviste om, at det arbejde vi kan lave i fællesskab, kan skabe endnu mere værdi for vores kunder, " siger Anders Millgaard, der er administrerende direktør i Modstrøm.

Og der er fokus på bygninger i Aarhus. Bygningsmassen står for cirka 35 procent af den samlede CO2-udledning i Aarhus. Og selvom man bygger energirigtigt, når man bygger nye bygninger, er det stadig en stor bygningsmasse, der skal renoveres.

"Derfor er en aftale som denne vigtig. Der kan hentes rigtig meget ved renovering af de eksisterende ejendomme - både i forhold til CO2-udledning - men også for boligejernes økonomi, " siger Kristian Würtz.

Første skridt er taget

Første skridt for Modstrøm i partnerskabsaftalen er en samarbejdsaftale med AffaldVarme Aarhus og Aarhus Kommune, der skal gøre det nemmere - og gratis - for aarhusianske parcelhusejere at få et energitjek og tilhørende rådgivning om, hvordan det bedst kan betale sig at energirenovere deres bolig. I Aarhus er der cirka 35000 parcelhuse, som kan have gavn af at blive energirenoveret.

Og troen på succes er stærk:

"I modsætning til tidligere, får kunderne en energirapport fra begyndelsen. På baggrund af den tager vi dialogen med folk. Det vil sige, at kunderne kun skal forholde sig til hvad de gerne vil lave, " siger Anders Millgaard.

Han suppleres af funktionsleder i AffaldVarme Aarhus Anders Svindborg:

"Boligejerne bliver taget i hånden gennem hele processen. Alt er tænkt ind inklusiv tilbud om finansiering. Det er naturligvis frivilligt om man vil benytte sig at tilbuddet på finansiering. Man kan også bruge sin egen bank. Men tanken er at rydde alle forhindringer af vejen, så det er nemt at komme i gang med at renovere sin bolig, " siger han.

"Derudover rammer den nuværende energispareordning forbi de private boligejere. Og derfor er vi naturligvis glade for, at denne aftale er kommet i stand, så vi kan gøre noget på den front også, " slutter Anders Millgaard fra Modstrøm.

Data til energirapporten kan AffaldVarme trække ved hjælp af Husets web.

Læs mere om AffaldVarme Aarhus her.

Læs mere om Huset Web her.