Danmark er blevet verdensmester i energi

FN’s officielle energiorganisation World Energy Council har netop kåret Danmark som verdens bedste land til både at give lave forbrugspriser, en bæredygtig energiforsyning og høj forsyningssikkerhed.

27.10.2016

World Energy Council rangerer hvert år verdens lande efter, hvor godt de håndterer energi trilemmaet. Efter at være blevet nr. 6 sidste år har Danmark taget prisen i år. 

Energi trilemmaet dækker over hvor godt et land er til at håndtere energisikkerhed, bæredygtighed, adgang til energi og et fjerde individuelt nationalt parameter.

Har næsten altid strøm i kontakten

I Danmark brillerer vi på energisikkerhed, hvor vi er de bedste i hele verden for tredje år i træk, og på Østsjælland er elkunderne gennemsnitligt kun uden strøm i 50 minutter hvert år! Helt så godt ser det ikke ud på energipriser, hvor vi kun er på en 10. plads, men stadig langt foran andre skandinaviske lande som Sverige og Norge på 27. og 28. pladsen.  

Kan stadig blive bedre til bæredygtig energi

Bæredygtighed måles ud fra emissioner af drivhusgasser og antal kWh brugt pr. indbygger, og selvom Danmark ligger nr. 6, så er vi stadig efter lande som Island og Norge, som vi normalt sammenligner os med. Derudover er vi også faldet i placering sammenlignet med 2015 og halter en smule efter verdenseliten på grøn strøm.

Husk derfor at du også selv kan hjælpe med at gøre Danmarks energiforbrug mere bæredygtigt, og at Modstrøm altid står klar til at hjælpe med at reducere energiregningen.

Tag aktivt stilling

Vil du høre mere om hvordan Modstrøm kan hjælpe dig med at reducere dit energiforbrug, så du sparer på din elregning samtidig med at du skåner miljøet? Ja tak, jeg vil gerne kontaktes med et godt tilbud. Hos os indgår vi alle kundeaftaler på skrift.

 

Kilder: 

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Ingeniøren: Danmark kåret som verdensmester i bæredygtig energi