Uvidenhed skruer op for elregningen

Alt for mange virksomheder kender ikke deres energiforbrug. Og derfor ved de ikke, at de kan spare mange tusind kroner hvert år ved at få overblik over deres energiforbrug. Det kan Modstrøms Datalogger hjælpe med.

29. november 2016

I mange virksomheder er energiregninger nogle, der bare bliver godkendt og betalt pr. automatik. Desuden skal målerne hos mange energiselskaber kun aflæses 1 gang om året - hvis ikke de fjernaflæses af energiselskabet - så i bund og grund har rigtig mange virksomheder ikke et umiddelbart incitament til at få overblik over, hvor meget energi de rent faktisk forbruger.

Ukontrolleret forbrug på 1,1 mio. kr.

Martin Baadsgaard, Modstrøms chef for energioptimering, besøger rigtig mange erhvervskunder hver måned, og tendensen bekymrer ham. For hvis de ikke kender det faktiske forbrug, så kan de heller ikke ændre på det og spare på energien. Han forklarer:

"Tag for eksempel en virksomhed som ved, at de bruger 500.000 kWh eller ca. 1,1 mio. kr. om året på strøm. De ved, hvor meget strøm de bruger, men andet ved de faktisk ikke. De bruger bare 1,1 mio. kr. år efter år på strøm uden at undersøge det nærmere."

"Forestil dig så at samme virksomhed havde en repræsentationskonto på 1,1 mio. kr. om året, som de ikke kunne redegøre for. Eller en rejsekonto på samme beløb, som ingen havde kontrol med. Det er der ikke mange, som ville acceptere. Men når det gælder energi - ja så er det pludselig acceptabelt," siger Martin Baadsgaard.

Overvåg dit energiforbrug med Modstrøms Datalogger

En løsning på udfordringen er at få effektiv energiovervågning i din virksomhed. Modstrøms Datalogger er et let og enkelt redskab, som giver overblik til at sætte ind der, hvor strømforbruget er unødvendigt højt. Datalogning er en god forretning for både små og store virksomheder. 

Læs mere om Modstrøms Datalogger.

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes omkring Modstrøms Datalogger.