Farvefabrik fjerner 50 % af strømforbrug

"På fire år er det er lykkedes at halvere vores strømforbrug. Det er godt for klimaet, og vi kan klart mærke det i kroner og ører," fortæller Dirch Madsen daglig leder på farvefabrikken Skovgaard & Frydensberg.

den 13. december 2016

El-radiatorerne er skiftet ud, vaskemaskinen kører kun halvt så længe og medarbejderne holder nøje øje med forbruget. I det hele taget har den københavnske farvefabrik Skovgaard & Frydensberg de seneste fire år gjort meget for at holde el- og vandforbruget så lavt som overhovedet muligt. 

Virksomheden fremstiller produkter, der både har en høj kvalitet og er miljøvenlige. Dirch Madsen betragter det derfor for naturligt, at selve produktionen også belaster klimaet mindst muligt.

Overvåger fabrikkens strømforbrug

"Udsugningen kører nu kun i arbejdstiden, og vi vasker arbejdstøjet på et særligt quick-program. Det er nøjagtig lige så godt," siger han. Samtidig holder han og medarbejderne nøje øje med el-forbruget på El-aflæseren fra Modstrøm, hvor de kan følge forbruget time for time.

"Hvis vi opdager, at forbruget er højt på et bestemt tidspunkt, går vi ind og kigger på hvorfor - og om det er noget, vi kan sætte ned", siger Dirch Madsen. 

Du kan også overvåge elforbruget i din virksomhed med Modstrøms Datalogger. Med en Datalogger henter Modstrøm data om dit elforbrug en gang i døgnet og laver herefter forbrugskurver for hver bimåler. Med løbende statistik om dit strømforbrug er det let at se, hvor du kan spare.

Få flere gode råd fra Modstrøm til hvordan du kan spare på energien i din virksomhed.

Bliv kontaktet med et godt tilbud fra Modstrøm