Fyn står tidligere op end København

Der er forskel på hvordan fynboere og københavnere bruger strøm. På Fyn står de tidligt op og spiser aftensmad tidligere end i København. Derfor er der brug for individuelle råd og vejledning fra Modstrøms energivejledere.

den 8. november 2016

En graf over døgnets strømforbrug på Fyn og i København viser, at fynboerne bruger mere strøm relativt tidligt på dagen. Det vil sige, at de står tidligere op, kommer på arbejde og får gang i produktionshjulene før end københavnerne. Og igen fremgår det, at omkring klokken 17-18 om aftenen, så bruger fynboerne igen mest strøm, så tilsyneladende får de gang i madlavningen og bruger strøm i køkkenet på det tidspunkt. Men mellem kl. 10 og kl. 17, så er det københavnerne, som bruger mest energi. Det er højest sandsynligt på arbejdspladserne, at dette forbrug ligger.

Overvåg dit energiforbrug

Der er både forskel på hvordan vi forbruger energi rent geografisk, individuelt og fra virksomhed til virksomhed. Desværre er der alt for mange, som ikke kender deres forbrugsmønster. Det giver ofte for høje energiregninger. For hvis du som forbruger ikke ved, hvornår dit energiforbrug er højest, så kan du ikke gøre en målrettet indsats for at spare på den. 

En gennemsnitlig privatperson bruger årligt omkring 1.600 kWh. Men med effektive energivaner og fokus på at vælge energieffektive apparater og maskiner, kan du kan godt skære dit elforbrug ned til omkring 1.000 kWh årligt. Læs mere på Energistyrelsens hjemmeside. Er der 4 personer i din husstand, skal du som en tommelfingerregel maksimalt bruge omkring 4.000 kWh.

Energimonitorering hos Modstrøm

Med Modstrøms energimonitoreringsenhed kan du få hjælp og mere viden om, hvordan din virksomhed bruger strømmen, og hvor du eventuelt kan spare på energien. Bliv kontaktet med et godt tilbud.

Strømforbruget over døgnet

Den røde graf viser forbruget i Odense området.

Den blå viser forbruget for Københavns området.

kilde: Modstrøms kundedatabase