Ny rekord: Vi har brugt jordens ressourcer for i år!

Vi lever over evne. Hver dansker bruger årligt det, der svarer til 3,2 jordkloder, og Earth Overshoot Day 2016 faldt tidligere end nogensinde før. Så gå mod strømmen og spar på dit forbrug!

17. august 2016

Forbruget af verdens ressourcer er igen i år skræmmende højt, og hvor det globale gennemsnit viser et forbrug, der svarer til 1,6 jordkloder, så er danskernes forbrug helt oppe på 3,2 jordkloder. Det er højere end EU-gennemsnittet på 2,8 jordkloder. Det viser beregninger fra Global Footprint Network

Den gennemsnitlige danskers forbrug er tredoblet siden 1950, og forbruget stiger stadig stille og roligt. I takt med højere realindkomst stiger vores energiforbrug, ligesom vi køber rekord mange biler, ifølge Information de 3. august 2016 

Earth Overshoot Day

I år faldt skæringsdatoen tidligere end nogensinde før. På engelsk bliver den kaldt ”Earth Overshoot Day”. Det er dagen, hvor verdens totale forbrug burde stoppe, hvis jordkloden skal havde mulighed for at gendanne alle de ressourcer, vi bruger. Hvert år bliver der mindre og mindre fiskebestande, skovområder, produktive jorder og rene drikkevandskilder, ligesom CO2-udslippene stiger.

Siden 1970erne har vi brugt mere end vi burde, men hvor ”overshoot day” i 1981 faldt midt i december, så drøner udviklingen den forkerte vej, og i år havde vi brugt ressourcerne allerede den 8. august. Og hvis alle forbrugte og levede, som vi gør i Danmark, så ville denne skæringsdato allerede ligge i maj, ifølge WWF.  

Spar på dit energiforbrug hos Modstrøm

Derfor er det vigtigere end nogensinde før at spare på energiforbruget. Kunder hos Modstrøm har et mindre energiforbrug, for hos Modstrøm elsker vi at få forrest med solide produkter og gode råd. I perioden 2010-2015 reducerede vores kunder deres forbrug med godt 3% årligt, mens den gennemsnitlige danskers energiforbrug steg.

For at komme godt i gang med at spare, så anbefaler vi at du:

-          Starter med en energirapport. Brug 10 minutter på at trække en energirapport for din bolig med Modstrøms Energiberegner og få konkrete anbefalinger til, hvordan du kan energioptimere i din bolig. Vi tilbyder personlig opfølgning med gode råd og vejledning i Det Grønne Kvarter

-          Skifter  til LED pærer. Det er nemt, enkelt og effektivt at mindske dit elforbrug ved at erstatte dine gamle pærer med LED pærer, som bruger mindre strøm og holder 15 gange længere. Du kan købe kvalitetssikre Duracell LED pærer i Klimabutikken.  Du kan også tilmelde dig Modstrøms Sparegaranti og få tre LED pærer i din velkomstpakke.