Modstrøm inspirerer ridecenter til store energibesparelser


Et besøg af Modstrøms energivejleder resulterede både i store besparelser og en større bevidsthed om energiforbruget på Nyvang Hestecenter.   

På Nyvang Hestecenter i Dragør er der plads til 26 heste og ponyer i staldende. Hestecentret byder også på en ridehal, og netop ridehallen har tidligere været en stor strømsluger. Men så fik Nyvang Hestecenter besøg af Modstrøm. Det fortæller medejer, Lisbeth Petersen:

Jeg vidste jo godt, at vi skulle spare på strømmen. Men det kan godt være uoverskueligt selv at finde ud af præcist, hvordan det hele kan gøres mere energirigtigt. Derfor var det rart, at en konsulent fra Modstrøm kom ud til os.

Grundig energivejledning og bevidsthed om strømforbruget
Under Modstrøms besøg gennemgik en energivejleder hele hestecentret. Målet var at skabe overblik over energiforbruget, så Modstrøm kunne komme med et kvalificeret bud på, hvilke energiforbedringer der bedst kunne betale sig.

Modstrøm gennemgik hele menageriet. Vi har rigtig mange arrangementer i ridehal og stalde, hvor vi bruger utrolig meget lys, og derfor har vi et utal af lamper over det hele. Samtidig bruger vi meget strøm om aftenen, da det ofte er på det tidspunkt, folk bruger ridehallen. Energivejlederen gik grundigt til værks og tjekkede, hvor vi kunne spare,” siger Lisbeth Petersen. 

Modstrøms anbefalinger blev begyndelsen på en sparerejse for Nyvang Hestecenter. Skiftet til LED-pærer resulterede med det samme i store besparelser på elregningen, men det har også betydet meget, at hestecentret nu er blevet mere bevidst om strømforbruget. Det fortæller Lisbeth Petersen:   

Vi er blevet meget bevidste om, at lyset bliver slukket, og at det ikke er tændt unødvendigt. Der kommer rigtig mange mennesker i staldene hver dag, og i dag bliver der talt med store bogstaver, hvis man glemmer at slukke lyset efter sig.

Ændret adfærd sikrer store energibesparelser
Modstrøm er glade for samarbejdet med Nyvang Hestecenter, da samarbejdet er et rigtigt godt eksempel på, hvordan ændrede installationer og ændret adfærd sikrer store energibesparelser. Det fortæller Modstrøms direktør, Anders Millgaard:

Som Danmarks klimabevidste energiselskab sælger vi ikke bare strøm, vi hjælper også vores kunder med at reducere deres energiforbrug. Det gør vi gennem en proaktiv indsats, hvor vi vejleder kunderne i at spare energi gennem både energiforbedringer og adfærdsændringer. Vores vision er, at bæredygtighed skal kunne betale sig, så vi inspirerer vores kunder til energibesparelser, der vil gøre en forskel for både kunderne, klimaet og kloden. Det kalder vi grøn fornuft og sund økonomi.

Modstrøms energioptimering har været en god forretning for Nyvang Hestecenter og førte i 2016 til, at Modstrøm indgik en samarbejdsaftale med Dansk Ride Forbund for at spare på energiforbruget i flere af landets ridestalde.

Lisbeth Petersen og Nyvang Hestecenter har været kunde hos Modstrøm siden 2013 og abonnerer på Fordelspakken. Læs mere om Fordelspakken her

Modstrøms ’Energitjek Erhverv’ er et gratis tilbud målrettet erhvervskunder, hvor vores energivejledere rådgiver dig om din virksomheds energiforbrug og kommer med anbefalinger til mulige energiforbedringer. Læs mere om vores Energitjek Erhverv her 

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.