Fra skrald til skat

5 ting du kan give en helt ny tilværelse med lidt opfindsomhed

Vi er rigtig gode til at smide ting ud, når de er blevet brugt op. Men faktisk er der mulighed for, at de gamle ting også kan bruges til noget helt andet, end det de var tiltænkt til. Hos Modstrøm kalder vi det forvandlingen fra skrald til skat. Vi giver dig her 5 forvandlinger, som du kan prøve derhjemme. 

Vinflasker
Når dine vinflasker er tomme, kan du give dem nyt liv som lysestager. Det er en hyggelig måde at give lidt kant til stuen, altanen eller et helt tredje rum. Vi anbefaler selvfølgelig, at du køber de svanemærkede stearinlys, for at undgå tilsætningsstoffer, og ellers kan du investere i stearinlys lavet af bivoks. Vinflaskerne kan også bruges som dine egne unikke loftslamper, hvis du skærer bunden af og placerer pæren inde i flasken. 

Kaffegrums 
De fleste af os smider nok bare det gamle kaffegrums ud, når vi er færdige med at lave kaffe. Men her kan du sagtens puste nyt liv i kaffegrumsen. Det kan eksempelvis anvendes som gødning til dine planter i hjemmet. Ellers kan du lave din egen hjemmelavede bodyscrub. Her skal du bare blande 6 spsk kaffegrums med 6 spsk sukker, 2 tsk kanel og 3 spsk kokosolie. Voila. 

Toiletruller
Kan man virkelig bruge de kedelige grå toiletruller til noget som helst andet end toiletruller? Ja, det kan man i hvert fald. De kan eksempelvis bruges som servietringe, hvis du klipper dem over og dekorerer dem med fint silkebånd. De kan også bruges som kuglepenholdere og indpakning til små gaver. Hvis du har børn, vil de helt sikkert også synes det er en sjov kreativ aktivitet. 

Syltetøjsglas
Dine gamle syltetøjsglas kan blive til dine nye smoothie eller iskaffe glas, så ligner de også dem du får serveret på cafeerne. De kan også bruges som opbevaring og små fine vaser. 

Ketchupflasker 
Når din ketchup eller anden dressing er tom, så skal du ikke smide den ud. Vask den i stedet og giv den et nyt liv, som din pandekage doseringsflaske. Ved hjælp af den er det langt nemmere at lave de lidt mindre pandekager, og du vil pludselig have meget bedre kontrol over doseringen.  

 

Klik her, og få endnu mere inspiration til forvandlingen fra skrald til skat.