Guide:Luft til vand varmepumpe | Modstrøm

Spar på varmen uden at få kolde fødder – med en luft til vand-varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er en billig, effektiv og energibesparende varmekilde, der omdanner luften udendørs til varmt vand indendørs. Det giver besparelser på varmeregningen, forkorter fyringssæsonen og er godt for miljøet.

En moderne luft til vand varmepumpe kan bruges til gulvvarme, radiatorer og helt almindeligt brugsvand.

Hvis det ikke er muligt at installere en luft til vand varmepumpe i din bolig, kan du i stedet undersøge muligheden for at få en luft til luft varmepumpe.

Når du køber en varmepumpe i dag, kan du også få et energisparetilskud, hvilket giver dig en besparelse på 8.000,- til 10.000,- kr. om året. Monteringen af selve pumpen er også dækket af håndværkerfradraget. Du sparer derfor en masse penge på at installere en ny luft til vand varmepumpe, og du kan endda betale den i rater over din elregning.

Det kalder vi sund økonomi og grøn fornuft.

Vil du høre mere om fordelene ved en luft til vand-varmepumpe?

Vil du gerne have en dybdegående gennemgang af dine muligheder for at installere en varmepumpe, og spare penge på varmeregningen?

Udfyld blot formularen herunder, så kontakter vi dig med en uforpligtende dialog, hvor vi finder den bedste løsning på dit behov.

BLIV KONTAKTET OG FÅ ET GODT TILBUD

Hvorfor vælge en luft til vand-varmepumpe?

Varmepumpen er et miljørigtigt og effektivt valg til dig, der leder efter en alternativ varmekilde til din bolig. Varmepumper er ofte effektive, men billigere end for eksempel el-, olie- eller gasvarme. Derfor er de også bedre for miljøet.

Det er grøn energi, der især egner sig godt til huse med gulvvarme eller radiatorer.

Med en varmepumpe sparer du på husets centrale varmekilde

Luft til vand varmepumpen giver, selv i de kolde måneder, en vedvarende og pålidelig varme. Med den rigtige opsætning, vil du kunne spare op til 50% af dit varmeforbrug ved at installere en varmepumpe.

Hvis dit centrale varmeanlæg er af den rette størrelse, og er korrekt sat op, kan du også overgå fuldstændig til varmepumper. 

Med en luft til vand varmepumpe sparer du penge på din varmeregning – og betaler en lav pris for installationen

Når du investerer i en varmepumpe, er installationen den eneste store udgift, du selv skal finansiere. Heldigvis kan du også få et energisparetilskud på 8-10.000 kr. og et håndværkerfradrag til installationen af enheden. Du ansøger om håndværkerfradrag her.

Prisen på en luft til vand varmepumpe varierer, men typisk siger man, at den koster mellem 70.000,- til 100.000,- kr. I et hus af almindelig størrelse vil den udgift dog være tjent ind på 5 til 7 år. Selve anlægget har en levetid på 15 til 20 år.

Moderne varmepumper der er designet til dit varmesystem, vil kunne producere op til fire gange så meget varmeenergi, som de forbruger. Det betyder, at det er mere end dobbelt så effektivt som traditionel elvarme.

Langvarig effekt – minimal vedligeholdelse

En luft til vand-varmepumpe er ikke kun god for miljøet eller din varmeregning. Den er også mere eller mindre selvkørende.

En luft til vand varmepumpe skal, ifølge loven, have et eftersyn én gang om året. Eftersynet sikrer, at din varmepumpe fungerer præcis, som den skal.

Vil du have det fulde udbytte af dit varmeanlæg, kan du installere smarte termostater, der automatisk regulerer varmen i dine radiatorer eller gulvvarme.

Hvordan fungerer en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe fungerer ved at suge varmen ud i udeluften, omdanne den til varmeenergi, som så kan bruges til at ophede vandet i din varmtvandsbeholder.

De er efterhånden blevet så energibesparende, at de producerer mere, end de forbruger. En moderne varmepumpe skaber over fire gange så meget varmeenergi, som den bruger.

Selve pumpen består af en udendørs- og en indendørskomponent. Udendørskassen ligner mere eller mindre en ventilator, som skal installeres på siden af huset. Indendørskompotenten kobles som regel sammen med varmtvandsbeholderen eller varmeanlægget, så du får det fulde udbytte af din bolig nuværende opsætning.

Hvor skal min luft til vand varmepumpe placeres?

Installationen af en luft til vand-varmepumpe er lidt mere omfattende, end en almindelig varmepumpe. 

For at få den bedste mulige varmefordeling, er det vigtigt, at du anskaffer dig den rette model, og få en ekspert til at gennemgå dit nuværende varmeanlæg. Det vil give dig et fuldt overblik over hvilken effekt, varmepumpen vil have på dit varmeforbrug – og om du vil kunne få et stort udbytte af at skifte dine radiatorer eller rør.

Indendørsenheden

Indendørsenheden skal som regel kobles til din varmtvandsbeholder. De fleste enheder har også en buffertank til vand, så du har en ekstra reserve til om aftenen, eller hvis vejret har været dårligt i længere tid.

Udendørsenheden

Udendørsenheden skal placeres cirka en meter over jorden. Derudover kan den stort set installeres, hvor end der er plads til den. Har du frit valg om hvor den ellers skal placeres, anbefaler vi, at du vælger et sted, hvor der er rigelig med sol i vintermånederne. Varmen fra solen hjælper nemlig på afrimning og sparer energi.

Få hjælp af Modstrøm – vi rådgiver og installerer i din bolig

Modstrøms dygtige energivejledere gennemgår gerne din bolig og energirapport, så du får en varmepumpe, der passer godt til din boligs type og størrelse. Og vi hjælper også gerne med at få pumpen installeret.

BLIV KONTAKTET OG FÅ ET GODT TILBUD

Bliv kontaktet og få et godt tilbud

Vil du høre mere om, hvordan Modstrøm kan hjælpe dig med din grønne omstilling og reducere dit energiforbrug, så du sparer på din energiregning, samtidig med at du skåner miljøet? Udfyld nedenstående formular og vi vil kontakte dig snarest muligt.

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.