Hvor længe er naturen om at nedbryde vores affald?

Vi vil gerne give dig et overblik over hvor længe dit tyggegummi, dit mundbind eller din coladåse faktisk bliver liggende, når du smider det fra dig i naturen. Måske er du en af dem, der aldrig kunne drømme om at smide skrald i naturen. Men så håber vi, du vil give din nye viden videre, så vi måske helt kan undgå at ispinde, aviser, cigaretskodder og slikpapir ligger og flyder i naturen. 


Cigaretskodder har en nedbrydningstid på 1 - 5 år
Cigaretskodder finder vi næsten alle vegne, hvis vi kigger efter dem. Rigtig mange rygere smider pr. automatik deres cigaret fra dem, når de er færdige med at ryge. Men naturen skal faktisk bruge helt op til fem år på at nedbryde et cigaretskod. Et lommeaskebæger er her en smart og billig løsning, da cigaretskodderne således ikke ender i naturen. 


En dåsesodavand har en nedbrydningstid på 500 år
Vælger man at smide en tom dåsesodavand ud i naturen, sætter man virkelig naturen på overarbejde. Helt op til 500 år tager det naturen at nedbryde en aluminiumsdåse. 


Appelsinskaller har en nedbrydningstid på 5 uger
Man må gerne smide appelsinskaller og bananskræller ud i naturen ikke? Eller må man? Det vil i hvert fald være bedre at smide med frugtskræller i stedet for aluminiumsdåser, hvis man tager udgangspunkt i nedbrydningstiden for naturen. 


En mælkekarton har en nedbrydningstid på 2 år
Mælkekartoner er nok ikke det, vi ser mest i naturen i forhold til cigaretskodder, mundbind og plastikposer. Det skal vi være glade for, for det tager helt op til 2 år, før mælkekartonen er blevet nedbrudt af naturen. 


En hundelort har en nedbrydningstid på 2 uger
Selvom naturen kun er 2 uger om at nedbryde en hundelort, kan vi vist godt blive enige om, at hundeejere hellere må samle op efter deres hunde alligevel. 


En chipspose har en nedbrydningstid på 400 år
Chipsposer hører til i skraldespanden. Ellers skal naturen arbejde helt op til 400 år på at nedbryde den. 


Mundbind har en nedbrydningstid på op til 450 år 
Mundbind fylder rigtig meget i danskernes hverdag. Vi har efterhånden altid et mundbind med os, når vi forlader vores bopæl. Desværre ligger der rigtig mange mundbind og flyder i naturen. Her hører de slet ikke til. Det tager nemlig naturen helt op til 450 år at nedbryde et mundbind. Husk at smide det i skraldespanden, eller invester i et du kan bruge flere gange, så du ikke har lyst til at smide rundt med dem.