Hvilke renovationer derhjemme har effekt på din grønne omstilling?

Du kan komme tættere på den grønne omstilling ved at udskifte, supplere og investere. Vi giver dig her 7 renovationer, som vil gøre dit hjem grønnere. 

#1 Udskift dit gamle oliefyr med en luft/vand varmepumpe
Udskifter du dit gamle oliefyr med en luft/vand varmepumpe, kan du reducere dit varmeforbrug med op til 50%. Varmepumpen er derfor en grøn investering, der hurtigt er tjent hjem igen.

En luft til vand varmepumpe udnytter varmeenergien i luften og leverer tilstrækkelig varme til din bolig året rundt. Det gælder også, når det, ligesom nu, er bidende koldt udenfor. 

Hos Modstrøm kan du betale energibesparende produkter over elregningen i gebyrfri rater. Udfyld formularen, så kontakter vi dig med et uforpligtende tilbud. 


#2 Suppler din varmekilde med en luft/luft varmepumpe
En luft til luft varmepumpe er en energieffektiv supplerende varmekilde til din bolig. Den leverer tilstrækkelig varme til din bolig året rundt, og den er med til at reducere dine varmeudgifter markant. 

Den producerer nemlig op til fire gange så meget varmeenergi, som den forbruger. Det betyder, at selv ved minusgrader vil varmepumpen afgive næsten dobbelt så meget varme, som hvis du brugte traditionel elvarme.

En luft til luft varmepumpe er ikke bare en sund investering for miljøet og for energiregningen. Den er også en sund investering for dig, da den giver dig et bedre indeklima. 


#3 Invester i klimavenlig isolering 
Det giver selvfølgelig kun mening at investere i varmepumper, hvis dit hjem er ordentligt isoleret. Er dette ikke tilfældet kan du investere i klimavenlig isolering. Klimavenlig isolering vil medføre et bedre og lunere indeklima i de kolde måneder. Samtidig vil du få et lavere varmeforbrug, som resulterer i en grønnere bolig og en lavere varmeregning. 

Hos Modstrøm kan vi hjælpe dig med både loft isolering, hulmursisolering og etageadskillelse. Du kan altid starte med at få et uforpligtende tilbud og et gratis besøg af en af vores energivejledere.  

 

#4 Udskift dine gamle termostater
Udskifter du dine gamle termostater med nye intelligente termostater, kan du spare helt op til 23% på varmeregningen. Danfoss’ intelligente termostater skruer automatisk ned for varmen, når du skal sove. Ydermere slukkes der helt automatisk for varmen, når du lufter ud, og du kan forprogrammere termostaterne, så temperaturen er præcis, som du ønsker den, når du kommer hjem. Det er rigtig nemt at indstille og regulere termostaterne, hvilket du gør direkte fra din smartphone. 

 

#5 Udskift dine glødepærer til LED 
LED pærer er dine lampers nye bedste venner. De har nemlig en levetid, der er 15-25 gange længere end almindelige pærer, og så har de også et meget lavere strømforbrug. Det vil altså både være bedre for din grønne omstilling og for din el-regning at udskifte til LED-pærer. 

 

#6 Invester i et vandsparefilter
Vi kan gøre klogt i at spare på vandet, hvis vi vil have en grønnere hverdag. Et vandsparefilter kan her være løsningen. Sætter du sådan et på vandhanen, kan du spare 6-8 liter vand pr. minut, hvilket svarer til en vandbesparelse på ca. 30-50%. 

 

#7 Invester i et vandbesparende brusehoved
Vi bruger rigtig meget vand, når vi går i bad - faktisk 11-12 liter vand i minuttet. Men med en sparebruser kan du nøjes med at bruge ca. 5 liter vand i minuttet. Du kan altså spare mere end halvdelen af dit vandforbrug med et vandbesparende brusehoved.