Vejen til din grønne omstilling - Lad os komme afsted!

Små tips der bidrager til en grønnere bolig
Der skal slet ikke så meget til at gøre boligen grønnere derhjemme. Faktisk taler vi om små justeringer, der kan have rigtig god effekt i sidste ende. Her giver vi dig nogle tips til, hvordan du kan gøre din bolig grønnere og komme endnu tættere på din grønne omstilling.

Er du gift med din tørretumbler? - Bliv skilt 
Tørretumblere er blevet en luksus i mange menneskers hverdag. Men det er nu langt mere miljøvenligt at bruge den gode gamle tørresnor. Det er også bedre for tøjet, og du sparer faktisk en hel 5’er hver gang, du vælger tørresnoren frem for tørretumbleren. Derfor kan du altså roligt ophæve ægteskabet med din tørretumbler, eller i hvert fald vælge at blive separeret. Det er både grønnere og billigere. 

Hvorfor bruge penge og energi på noget der alligevel er på standby? 
Vi kan vist hurtigt blive enige om, at det er fjollet at belaste miljøet med noget, man slet ikke bruger. Samtidig er det også kedeligt at betale for strøm, man ikke får noget ud af. Forestil dig, at du køber en entré til Tivoli, og så vælger at dreje om på hælen og vende snuden hjemad igen. Det giver bare ikke mening. Du kan derfor gøre rigtig klogt i at slukke på stikkontakten på dit fjernsyn, playstation, computer, oplader m.v. når du ikke bruger det. Standby strøm er nemlig en rigtig stor energisynder. Det er hverken grønt eller billigt.

Er affaldssortering måske nemmere end du tror? 
Vi skal sortere vores affald ordentligt, hvis det skal kunne genbruges. Det behøver ikke være kompliceret at sortere affald. Der er masser af reoler, poser og spande, som du kan indrette dig med i køkkenet. Præcis hvordan du skal sortere dit affald afhænger af den kommune, du bor i. Affaldssortering kan gøre en kæmpe forskel på Co2-udledningen. Ifølge Miljøstyrelsen vil miljøet årligt blive sparet for 589.000 tons Co2, hvis alle danskere sorterer alt husholdningsaffald frem for at sende det til forbrændingen. Du er en af de danskere!

LED er din nye bedste ven
Hvis ikke du allerede har en LED fladskærm hængende hjemme i stuen, så er det på tide at få det gamle fladskærms-tv skiftet ud. Hvis du skal investere i et nyt fjernsyn, så vær altid opmærksom på strømforbruget. Der kan være rigtig stor forskel. 

LED pærer er dine lampers nye bedste venner. De har en levetid, der er 15-25 gange længere end almindelige pærer, og så har de også et meget lavere strømforbrug. 

Kunne du tænke dig endnu flere sparetips?
Vi har selvfølgelig flere sparetips gemt i ærmet, hvis du ikke allerede har fået nok. Ved du eksempelvis hvor mange grader dit køleskab bør stå på? Eller hvordan du laver kaffe på miljøvenlig vis? Det kan du finde ud af her.